• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bećirović smatra da bi BiH bila "okrug u Srbiji" da nije bilo 1. marta

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Nakon polaganja cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu povodom 1. marta član Predsjedništva BiH Denis Bećirović obratio se medijima i iznio svoje viđenje nedavne istorije BiH.

 Denis Bećirović 1. mart Izvor: Predsjedništvo BiH

Bećirović smatra da je 1. mart jedan od najznačajnijih datuma u hiljadugodišnjoj istoriji BiH.

"Malo je država na svijetu koje su stekle nezavisnost sa tako velikom podrškom stanovnika na referendumu za nezavisnu i suverenu državu, kao što je to bilo s BiH. Odgovorno tvrdim da nije bilo opstrukcija u pojedinim opštinama u BiH, ta blizu dvotrećinska većina za nezavisnu, suverenu i nedjeljivu BiH bi bila još veća", tvrdi Bećirović, prenosi Klix.

Član Predsjedništva takođe smatra da je ovaj datum od izrazitog značaja jer je 1. mart i "demokratsku volju građana priznala cijela Evropa i cijeli svijet", a da je to bio prelomni momenat za BiH.

"To je prelomni momenat istoriji BiH. Da nije bilo 1. marta i većinske volje građana i naroda BiH da žive u slobodnoj, nezavisnoj i cjelovitoj državi danas bi granice velike Srbije bile na liniji Karlobag - Ogulin – Virovitica (formulacija koja se pripisuje Vojislavu Šešelju, prim. ur). Mi da nismo odlučili da budemo u nezavisnoj, slobodnoj i suverenoj državi, danas bi BiH imala status šumadijskog okruga u Srbiji. Takvo poniženje hiljadugodišnje historije BiH nisu mogli dozvoliti građani BiH", kaže Bećirović.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE