• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stranke vladajuće koalicije potpisale koalicioni sporazum: Nema DNS-a i SPS-a ali ostavljen im je procenat (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Lideri SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, DEMOS-a, Narodne partije Srpske i NDP-a potpisali su danas u Banjaluci novi koalicioni sporazum koji bi trebalo da važi do 2026. godine

 Koalicioni sporazum SNSD-a i partnera Izvor: Twitter

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je nakon potpisivanja koalicionog sporazuma u Banjaluci da danas nije razgovarano o imenovanjima ministara, direktora javnih preduzeća i rukovodilaca, te da će o tome biti riječi na narednom sastanku u četvrtak, 9. mart, nakon dodatnih konsultacija sekretara stranaka.

"Razgovarali smo o politikama koje su potvrdile naše dosadašnje političke odnose i stavove o važnim pitanjima. Tu smo potpuno jedinstveni. Bilo je i zahtjeva za radikalizaciju, ali ostali smo u okviru politički korektnog odnosa prema politički važnim pitanjima", naveo je Dodik.

Kada je riječ o potpisnicima koalicionih sporazuma, Dodik je odgovarajući na pitanje izostanka predstavnika DNS-a i SPS-a rekao da SNSD sa njima održava komunikaciju i dodao da je "u okviru raspodjele ostavljen procenat za one koji budu dio politika vladajuće koalicije".

"Svjestan je SNSD da će morati omogućiti participaciju nekih drugih i to je nešto o čemu ćemo razgovarati, a i koalicionim partnerima je dozvoljeno da razgovaraju sa drugim političkim subjektima i četiri odsto resursa će se koristiti sa onima koji žele sa nama", naveo je Dodik.

On je istakao da se vlast vrši na ovaj način i da je narod ovoj koaliciji dao povjerenje.

"Da bi bili odgovorni prema narodu učinićemo sve što je neophodno, kao što se radi i u svim drugim državam i demokratskim sistemima", rekao je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE