• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mondo saznaje: Obustavljena još jedna istraga protiv Nenada Nešića

Autor Brankica Spasenić

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv Nenada Nešića, ministra bezbjednosti BiH i predsjednika DNS-a, a koji je bio osumnjičen za krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i falsifikovanje isprave, saznaje Mondo.

 Nenad Nešić Izvor: Mondo - Slaven Petković

Uprava kriminalističke policije MUP-a RS je u martu 2021. godine podnijela izvještaj protiv Nešića i još jedne osobe.

“Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo je naredbu o obustavi istrage protiv Nenada Nešića i Aleksandra Šljivara zbog krivičnog djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i krivičnog djela falsifikovanje isprave, jer djela koja su učinili osumnjičeni nisu krivična djela”, potvrđeno je za Mondo u ovom tužilaštvu.

Nešić, kao nekadašnji direktor "Puteva RS" i Šljivar, kao odgovorno lice privrednog društva "XXX Pale" bili su osumnjičeni da su u namjeri pribavljanja protivpravne koristi za privredno društvo sa Pala, potpisali i ovjerili pečatima privrednih društava koja su zastupali, lažni sporazum.

“Na osnovu toga, pravno lice iz Pala je bez sprovođenja procedure javnog nadmetanja za dodjelu koncesije sa Vladom Republike Srpske zaključilo Ugovor o koncesiji za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena krečnjaka kod Pala”, stajalo je u izvještaju koji je MUP RS podnio nadležnom tužilaštvu.

Nešić je bio direktor "Puteva RS", a ovu poziciju je napustio “iz zdravstvenih razloga”, nakon što je DNS napustio vladajuću koaliciju u Srpskoj okupljenu oko SNSD-a.

Prema ranijim saznanjima Monda iz istrage, sumnjalo se da je lažnim sporazumom izbjegnuto javno nadmetanje za dodjelu koncesije i rekonstrukciju jedne dionice regionalnog puta Lukavica - Pale.

Podsjećamo, MUP RS je u novembru 2020. godine Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka takođe dostavio izvještaj protiv Nešića za krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, a istraga u ovom predmetu je nakon godinu dana, takođe obustavljena.

U pomenutom predmetu je donesena naredba o obustavi istrage jer je tužilac utvrdio da nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni počinio navedeno krivično djelo.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Budući Premijer RS

nostradamus

@Jaaa Tako jeeeee! Kada poslije svercera ostane samo kamen , ovaj dolazi da i to kamenje potrpa u dzepove ...Svjetla nam je buducnost sa ovakvima

MONDO REPORTAŽE