• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Milanovićeva posjeta Derventi je šamar i teška uvreda srpskom narodu i žrtvama

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Vršilac dužnosti predsjednika SDS Milan Miličević je dolazak predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Derventu na proslavu osnivanja 103. brigade HVO opisao kao "skandal, otvoren šamar, tešku uvredu srpskom narodu i sramno ruganje svim srpskim žrtvama u Posavini".

 IMG-2964.JPG Izvor: SDS

"Šokiran sam i kao čovjek i kao učesnik Odbrambeno - otadžbinskog rata da se ovakav sraman čin dešava u sred Republike Srpske, bez ikakve reakcije institucija Republike Srpske", rekao je Miličević.

On je naglasio da je 103. brigada HVO odgovorna za veliki broj zločina na području Posavine i Dervente, logore, mučenja i masakre, što sigurno nije nepoznato Milanoviću, a pogotovo vlastima Republike Srpske.

"Veliki broj poziva sam dobio od stanovnika Dervente koji su u nevjerici posmatrali vijorenje ratnih obilježja HVO i paradiranje u ratnim uniformama te zločinačke brigade, uz isto pitanje od svih - kako je moguće da se ovo dešava u Republici Srpskoj i ko je ovo dozvolio?", istakao je Miličević.

Lider SDS-a je takođe rekao da od nadležnih institucija Republike Srpske očekuje da u najkraćem mogućem roku obznane javnosti i građanima ko je dozvolio ovaj sraman događaj u Derventi, te da se odgovorni kazne, kako se ništa slično ne bi ponovilo u bilo kojem dijelu Republike Srpske.

Član Predsjedništva SDS i načelnik opštine Modriča Jovica Radulović kaže da je dolazak predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Derventu na proslavu osnivanja 103. brigade HVO dan prije obilježavanja stravičnog zločina koji je regularna Hrvatska vojska učinila u Sijekovcu samo nekoliko kilometara dalje, predstavlja uvredu za sve srpske žrtve u Posavini 

"I opet niko od zvaničnih institucija Republike Srpske ne reaguje na Milanovićevu bahatost već bez riječi dopušta da se ratna obilježja HVO-a viore u Derventi za čiju slobodu smo platili cijenu u životima naših najboljih sinova. Zoran Milanović je tokom prošle kampanje kada mu je dao javnu podršku izgleda toliko zadužio Milorada Dodika da mu je dozvoljeno da krstari Republikom Srpskom i obilježava datume hrvatske vojske koje srpski narod pamti samo po zlu“, poručio je Radulović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mix

Ako nisi imao šta pametnije reći bolje da se nisi ni oglašavao. RS se oduzima imovina a on o tricama i kučinama

Darko

@Mix E moj sektaš prije će biti da su tebi trice i kučine u glavi

MONDO REPORTAŽE