• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedlozi za ministre u FBiH: Banjalučanin na čelu MUP-a?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

HDZ i stranke Osmorke su prošli sedmice u Mostaru dogovorili podjelu resora i program nove Vlade FBiH. Imena kandidata za ministre bi trebali predati danas. HDZ dobija šest, a Osmorka 10 ministarstava.

 Kandidati za ministre u Vladi FBiH Izvor: MONDO/ Samir Cacan

HDZ-u su "pripala" Ministarstvo finansija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo prometa i komunikacija, Ministarstvo kulture i Ministarstvo prostornog uređenja.

HDZ je danas predsjednici Federacije BiH Lidiji Bradari dostavio imena kandidata te stranke za ministre.

Za ministara finansija predložen je Toni Kraljević, je bi Ministarstvo pravde trebao voditi Vedran Škobić.
Za ministricu kulture i sporta Federacije BiH predložena je Sanja Vlaisavljević.

Na prijedlog HDZ-a, Ministarstvo zdravstva vodio bi Milenko Bevanda, dok je za ministara prostornog uređenja predložen Željko Nedić.

HDZ je za ministra saobraćaja i komunikcija predložio Andrijanu Katić, navodi se u dopisu koji potpisuje lider stranke Dragan Čović.

SDP bi trebalo da imenuje ministre u Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo razvoja, preduzetništva i privrede. Za prvo od ova četiri je kandidovan Nerin Dizdar, zatim Vojin Mijatović (SDP, Banjaluka) kao ministar policije (unutrašnjih poslova), Almin Hopovac u obrazovanju i Vedran Lakić u četvrtom nabrojanom ministarstvu.

"Naša stranka" je ranije objavila da će u svom Ministarstvu okoliša i turizma kandidirati Nasihu Pozder. "Narod i pravda" će "dobiti" važno Ministarstvo za rad i socijalnu politiku na kojem će biti Adnan Delić kako je i planirano.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je objavila da su "dobili" dva ministarstva. Za Ministarstvo energije, rudarstva i industrije će kandidirati Adisa Bubala koji se bavio rukovodećim pozicijama u Elektroprivredi BiH, a u Ministarstvo za pitanja branitelja i invalida kandidiraju Hasana Handžića, prenosi Klix.ba

NES će takođe voditi dva ministarstva, a to su Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva gdje su imenovali Zuhada Porčića i Ministarstvo trgovine gdje je predložen Anel Kljako.

(Večernji/Klix)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE