• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta kažu zakoni i Poslovnik? Vukanović priznao da je Vučinić glasao umjesto njega, Stevandić usaglašava kaznu (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović priznao je da je poslanik ove liste Đorđe Vučinić glasao umjesto njega na jučerašnjoj sjednici NSRS i rekao da prihvataju kaznu kakva god da bude. Verbalno prepucavanje nastvljeno i danas u NSRS.

 Đorđe Vučinić Izvor: Mondo - Slaven Petković

"Đole je napravio grešku, mlad je i jesmo prekršili Poslovnik, a nije bilo zle namjere. Nismo pape, griješimo", priznao je danas Nebojša Vukanović i rekao da će klub prihvatiti svaku kaznu.

Vučinić je dodao da mogu odmah da ga uhapse i da ga "Stevandić optužuje da je kriminalac".

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić je rekao da je glasanje umjesto nekoga drugog teško krivično djelo.

"Ima više članova zakona koje je prekršio tim potezom i usaglasićemo kako će biti kažnjen", rekao je Stevandić jutros za Mondo.

Povezano

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za zloupotrebu izbornog prava ili lažno predstavljanje u ime službenog lica (izabranog funkcionera) Vučiniću prijeti novčana ili kazna do jedne godine zatvora.

U Listi za pravdu i red se djelimično pravdaju da "svi znaju da bi Vukanović svakako glasao za kandidada SDS" za potpredsjednika NSRS, budući da je iz opozicije, ali napominju da Poslovnik NSRS kaže da se u ovoj sutuaciji - glasanja umjesto drugog poslanika - ponavlja glasanje, a poslanik udaljava sa sjednice, te da je Stevandić napravio propust.

U Članu 147. Poslovnika navodi se: "za narodnog poslanika koji koristi identifikacionu karticu drugog poslanika, odnosno na drugi način zloupotrebljava elektronski sistem za glasanje, predsjednik NSRS izriče mjeru udaljenja sa sjednice, a glasanje u kojem je zlouptreba izvršena biće poništeno i omah će se pristupiti identifikaciji i ponovnom glasanju."

Vučinić i Vukanović danas su ovim povodom održali pres konferenciju u holu Narodne skupštine Republike Srpske, a odmah nakon njih pres je održao predsjednik Stevandić.

"Vidno nervozan obrušio se prvo na Đorđa Vučinića, koji mu je samo pokazao samo Poslovnik, pokazujući neskriveno veliku mržnju, i naredio je obezbeđenju da ga udalje iz hola Skupštine", objavio je Vukanović nakon pres konferencije.

Sporno i po mnogo osnova zanimljivo glasanje dogodilo se sinoć na kraju sjednice NSRS kada je na dnevnom redu bio izbor Milana Petrovića iz SDS za potpredsjednika Narodne skupštine Republike, na funkciju koja prema Poslovniku pripada SDS- kao najvećoj opozicionoj stranci, ali Petrović na kraju nije izabran.

Stevandić i Vučinić
Izvor: YouTube

(Mondo)

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Mlad momak izuzetno drzak i bezobrazan sklon prevarama ,e to su današnji narodni poslanici

MONDO REPORTAŽE