• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: Za nove kapacitete banje "Slatina" biće uloženo više stotina miliona maraka

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će u banjski kompleks "Slatina" i izgradnju novih 100.000 metara kvadratnih kompleksa biti uloženo više stotina miliona KM.

 Proširenje kapaciteta banje Slatina Izvor: Drako Šavija/Srna

Višković je istakao da je planirana izgradnja svih pratećih sadržaja neophodnih banjskom kompleksu "Slatina".

"Opredjeljenje institucija Srpske je ulaganje u banjski turizam", rekao je Višković novinarima prilikom posjete Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Slatini kod Laktaša.

On je naglasio da se na primjeru Slovenije pokazalo da ulaganje u banjski turizam donosi značajne benefite ekonomiji zemlje.

Višković je podsjetio da Vlada Srpske sa Zavodom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" već učestvuje u gradnji objekta ortopedije, vrijednog 44 miliona KM.

"Vidio sam da se taj objekat privodi kraju. Isto tako krenuli smo u još jedan novi projekat sa Zavodom `Dr Miroslav Zotović`, a to je Srpske toplice gdje je isto investicija oko 38 miliona KM i gdje Vlada učestvuje sa oko 15 miliona KM, a ostatak su ponovo vlastita sredstva ovog zavoda", rekao je Višković.

Višković je dodao da Srpska ulaže više od 30 miliona KM u Banju "Mlječanicu", te da radi i na razvoju Banje "Guber" u Srebrenici.

Premijer Višković je istakao da je aktivnostima institucija "zaustavljeno krvarenje" zdravstvenog sektora Srpske, te da danas ne postoji nijedna ustanova u zdravstvenom sistemu Srpske koja ne plaća poreze i doprinose.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić rekao je da je razvoj Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" i banjskog kompleksa "Slatina" od izuzetnog značaja za Laktaše, ali i cijelu regiju.

Bojić je novinarima u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" rekao da će Laktaši na sve načine podržati proširenje banjskog kompleksa "Slatina".

"Ovo se uklapa u strateške interese Laktaša uz razvoj Aerodroma i privrede, koji je svaki dan prisutan. Ovo što se radi u Slatini je od izuzetnog značaja", istakao je Bojić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je grad zainteresovan za projekat nastavka izgradnje banjskog kompleksa "Slatina", dodajući da je od velikog značaja i skori završetak zdravstvenog kompleksa u Srpskim toplicama u Banjaluci.

On je istakao da u banjskom turizmu vidi veliku perspektivu Banjaluke.

Planirano je da se banjski kompleks "Slatina" prostire na oko 100.000 metara kvadratnih objekata i oko 84.000 metara kvadratnih parkovskih površina.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE