• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neobičan prizor: Dodik na "steperu" u slatinskoj teretani u prirodi (VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Do sada je u banjski kompleks "Slatina" uloženo 2,5 miliona KM, a cijeli projekat trebalo bi da košta oko četiri miliona KM

 Dodik u Slatini isprobao sprave u teretani Izvor: Twiter

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prošetao je danas nedavno uređenim stazama za pješačenje u Slatini, gdje se gradi banjski kompleks i isprobao sprave za teretanu u prirodi.

Tokom obilaska s direktorom "Zotovića" Goranom Talićem i poslanicom SNSD-a Snježanom Novaković - Bursać naišli su na sprave za vježbanje, a Dodik je odlučio da demonstrira kako se koriste...

Pogledajte video:

Dodik je rekao da je Srpska opredijeljena da strateški razvija svoje banjske centre.

"Moramo da riješimo i probleme sa drugim banjama, a tu je i završetak izgradnje i opremanja banje u Srpskim toplicama u Banjaluci", rekao je Dodik koji se danas sa direktorom Zavoda "Dr Miroslav Zotović" Goranom Talićem prošetao novim i uređenim stazama u Slatini kod Laktaša, gdje se gradi budući banjski kompleks "Slatina".

On je istakao da je ponosan na vidne rezultate i nesumnjivi uspjeh koji na ovom planu ima rukovodstvo Zavoda "Dr Miroslav Zotović".

"Ovdje je nekad bio mali restoran i jedna stara zgrada banje. Danas je nemjerljivo to što je urađeno u pozitivnom smislu. Evo danas gledam ovu stazu kojom prolazi nekoliko hiljada ljudi dnevno. Ovo je postala jedna od atrakcija u ovom kraju i šire", ocijenio je Dodik.

Talić je novinarima izjavio da je riječ o stazama u okviru projekta "Park šuma" koji se uz podršku Vlade radi u okviru izgradnje navedenog kompleksa.

"Dobili smo na upravljanje 358 dunuma šume, a napravljeno je oko 10 kilometara staza, osam mostova, 12 odmorišta i oko 70 klupa. . Značajan je za rehabilitaciju pulmoloških i kardiovaskularnih bolesnika, prevenciju dijabetesa, gojaznosti i slično", rekao je Talić.

On je naveo da će banjski kompleks, osim objekata za medicinsku rehabilitaciju imati i ugostiteljske sadržaje, kongresnu salu s vidikovcem, hotel s velnes sadržajima te terapijski park s uređenim stazama.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE