• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plenković podržao Šmitovu odluku: "To je dobro i pozitivno"

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da stranke koje će formirati vlast u BiH treba što prije da samostalno mijenjaju izborni sistem, sa što manje upliva međunarodne zajednice

 AA-20220725-28497502-28497497-PLENKOVIC_U_MOSTARU_SCHMIDTOV_PRIJEDLOG_JE_URAVNOTEZEN_I_DOBAR_ZA_SVE_NARODE_U_BIH.jpg Izvor: Anadolija/Željko Miličević

Plenković je rekao da podržava jednokratnu odluku Kristijana Šmita koja se ondosi za premošćivanje blokade koja je dolazila od SDA.

On je naveo da treba pričekati da se formira Vlada Federacije BiH i onda čestitati političkim strankama koje su se uspjele dogovoriti da je formiraju nakon niza godina.

"To je dobro i pozitivno i tu pozdravljam važnu ulogu HDZ-a i HNS-a BiH", rekao je Plenković, prenose hrvatski mediji .

Plenković je istakao da je osnovna i kapitalna poruka da političke stranke u BiH preuzmu odgovornost i dogovore izbornu reformu, a ne da se ona nameće.

On smatra i da je SDA sada najlakša varijanta da optužuje Hrvatsku da nešto uređuje preko Šmita, naglasivši da je njegova zemlja prijatelj i susjed BiH.

"Vlada smo koja odlučno kaže ne želimo graditi žicu između BiH i Hrvatske u vremenu migrantskih kriza, izgradili smo most na Svilaju, most kod Gradiške, želimo unaprijediti investicije, ulaganja, podržati Hrvate u BiH", rekao je Plenković.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE