• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik na Dan pobjede: Republika Srpska je antifašistički projekat

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas u Banjaluci da je istorija srpskog naroda stradalnička i časna, istorija narodne pobjede, te da je Srpska antifašistički projekat.

 Milorad Dodik Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Ovaj dan pripada svima koji su stradali u četiri godine rata koji je nametnuo fašizam. Borba je bila časna, mnogi su dali živote, jer su smatrali da je to časno", rekao je Dodik na obilježavanju 9. maja – Danu pobjede nad fašizmom.

On je naglasio da je narodnooslobodilačka vojska nesumnjivo bila antifašistička, te dodao da su Srbi imali i otadžbinski pokret.

"Narodnooslobodilačku borbu su u okviru partizanske i otadžbinske vojske dominantno proveli Srbi, nisu nužno bili vezani za ideologiju, ali jesu za slobodu svog naroda. Istovremeno sa borbom krenula je (od) 1928. godine i satanizacija srpskog naroda. Republika Srpska je antifašistički projekat", rekao je Dodik čiji je govor počeo minutom ćutnje.

On kaže da je Republila Srpska antifašistička država i da će to ostati po svom obilježju.

"Republika Srpska danas živi svoj puni demokrataki i ustavni potencijal. BiH nije hijerarhijski posložena država. Nastoje da naprave unitarnu i centralizovanu zemlju, nastoje da nam otmu imovinu", dodao je Dodik.

On je ponivo da mora biti afirmisana ideja o nacionalnoj državi Srba. "Moramo se okupiti oko ideje Republike Srpske kao samostalne države ako nastave da nam oduzimaju ustavnu poziciju", rekao je Dodik.

On je naveo da će Republika Srpska nastaviti da se gradi.

"Unaprijediti rad bolnica i banja jeste naš prioritet. U stalnoj borbi sa unutrašnjim potrebama razvoja, danas je Srpska stabilna zajednica i živi više od tri decenije. Srpska ima namjeru da bude jača, veća i stabilnija. Treba da rješavamo probleme boračke populacije. Neka živi Republika Srpska, Srbija, Rusija, srpski i ruski narod”, zaključio je Dodik.

(Srna)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE