• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tegeltija imenovan za direktora Uprave za indirektno oporezivanje

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar finansija i trezora Zoran Tegeltija imenovan je danas na sjednici Savjeta ministara za direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

 Tegeltija imenovan na čelu UIO Izvor: Savjet ministara BiH

U Savjetu ministara su ranije rekli da ne postoje smetnje da Tegeltija, nakon što podnese ostavku predsjedavajućoj Savjeta ministara Borjani Krišto, bude razrješen dužnosti jer ta odluka ne ide dalje u parlamentarnu proceduru.

Dugogodišnji direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula početkom juna napušta ovu poziciju, saznaje Mondo.

Kada bude usvojena ostavka Tegeltije, novi ministar imenuje se u Predstavničkom domu nakon što ga predloži predsjedavjuća Savjeta ministara, a prijedlog joj dostavlja partija kojoj je pripala*  ta pozicija, u ovom slučaju SNSD, prenosi Srna.

Ista agencija objavila je da će izvršni komitet SNSD-a na sutrašnjoj sjednici predložiti ministra finansija i terzora u Savjetu ministara iz redova te stranke.

Tegeltija (magistrirao i doktorirao ekonomiju) je bio ministar finansija u Savjetu ministara, predsjedavajući Savjeta ministara, ministar finansija Republike Srpske, narodni poslanik, odbornik i načelnik opštine Mrkonjić Grad, a prije toga šef i načelnik u Republičkoj upravi javnih prihoda RS i nekadašnjoj Republičkoj upravi carina RS.

*izraz koji stranke koriste kada na veoma odgovorna rukovodeća mjesta u državnim institucijama, agencijama, ustanovama i preduzećima, delegiraju svoje kadrove, isključivo na osnovu političkog dogovora sa drugim strankama. Zakonski, takve pozicije ne mogu "pripadati" strankama.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hektor

Nista novo, sve je isto. Hahaha Samo tako narode,dostizemo vrhunac .

MONDO REPORTAŽE