• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na vanrednoj sjednici Skupštine grada Banjaluka usvojene sve tačke

Autor Nikolina Damjanić

Odbornici Skupštine grada Banjaluka danas su na vanrednoj sjednici usvojili svih pet tačaka dnevnog reda, uključujući i podršku od pola miliona maraka iz budžetskih sredstava za FK "Borac".

 Vanredna sjednica skupštine grada Banjaluka Izvor: Grad Banjaluka/ Aleksandar Čavić

Odbornici su danas usvojili tačke o Prijedlogu razrješenja člana Gradske izborne komisije, Prijedlogu imenovanja jednog člana Gradske izborne komisije, Prijedlogu o imenovanju vršioca dužnosti člana Odbora za žalbe zaposlenih u Gradskoj upravi, kao i o imenovanju direktora Doma zdravlja Banjaluka.

Takođe, usvojena je i posljednja tačka dnevnog reda koja se tiče preraspodjele budžetskih sredstava, a u pitanju je dodatna podrška Grada za FK Borac od 500.000 KM. Kao razlog je navedena podrška u sredstvima koje su im potrebne za izmirenje obaveza za 2023. godinu, a radi dobijanja licence za nastup u UEFA evropskim takmičenjima, kao i za Premijer ligu BiH.

Današnje zasjedanje je obilježila rasprava odbornika SNSD-a i PDP-a oko zakazivanja naredne redovne sjednice, kao i imenovanja načelnika Odjeljenja u Gradskoj upravi.

Dragan Milanović, odbornik PDP-a rekao je da bi izostanak redovne sjednice mogao dovesti do problema sa funkcionisanjem grada.

"Bez dogovora o održavanju redovne sjednice, donosi rizik da škola u Adi ne proradi naredne školske godine, kao i rizik od bankrota Akvane", naveo je Milanović.

Izrazio je sumnju da da skupštinska većina uopšte ne želi da zakaže redovnu sjednicu.

"Kažu da je razlog neimenovanje načelnika odjeljenja, ali blokada rada Skupštine ne može biti razlog za dobijanje političkih poena, i građani ne mogu da trpe zbog toga", zaključio je on.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE