• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o otplati duga Bečkoj berzi: "Amerikanci htjeli da dovedu Srpsku u pitanje"

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Srpska ispunila svoje obaveze na Bečkoj berzi šest dana prije roka da bi spriječila Amerikance koji su bili spremni da nalože korespodentnim bankama da ne transferišu novac i time dovedu Srpsku u pitanje.

 Dodik o otplati duga Bečkoj berzi Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

"Izmirili smo to, ali trebate da primjetite da smo odmah dva dana nakon toga uplatili sve plate i sve redovne obaveze koje Srpska ima", rekao je Dodik novinarima u Modriči i naveo da će penzije i dalje biti isplaćivane u roku ili prije roka.

On je dodao oni koji su prethodno izjavljivali da Srpska neće moći izmiriti svoje obaveza sada ćute.

"Republika Srpska izmiruje sve svoje obaveze, sve plate su redovne, penzije redovne, socijalna davanja redovna", rekao je je Dodik, dodajući da Srpska dijeli sudbinu globalne ekonomije.

Predsjednik Republike je rekao da Srpska danas ima najveću stopu pokrivenosti uvoza izvozom na nivou od 83 odsto.

"To nikada nije bilo zabilježeno od kada se knjiži Republika Srpska kao pojam i kao držano teritorijalna cjelina. Mi imamo najveću ikada isplaćenu prosječnu platu 630 evra. To je bila misaona imenica prije pet godina", naglasio je Dodik.

On je dodao da je svestan da postoje ljudi koji teško žive i kojima je potrebno pomoći ali da ima i stvorenih uspjeha kao što je početak izgradnje Hidroelektrane Gornji horizonti koja košta 222 miliona evra, kao i aranžmani vezani za auto-puteve.

"Republika Srpska ide, po onoj narodnoj `psi laju karavani prolaze`, tako Srpska ide svojim putem, prolazi, a oni koji će nastaviti da laju oni će opet naći izgovor, pa ćete za par mjeseci opet slušati priču 'propali, nemaju'. Imamo, borimo se protiv globalne pošasti koja pokušava da spriječi Republiku Srpsku", rekao je Dodik.

On je dodao da su Amerikanci sa bankarima iz Republike Srpske bili zakazali sastanak kako bi na njih uticali da spriječe korespodenciju.

"Ali mi smo prije petka sve to završili, tako da nisu oni najpamenija stvar na svijetu, bar što se tiče nas", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da Srpska jeste otišla na slobodno tržište, ali da to rade i druge zemlje kao što su Srbija, Hrvatska, Poljska i druge.

On je dodao da su Sjedinjene Američke Države trenutno najzaduženija zemlja i da njihov dug iznosi 32 hiljade milijardi.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Bolje da pljackaju od nas nego da primaju pare sa zapada ko opozicija. Oni koji pljackaju od nas moraju da stite nase vitalne interese jer tako direktno stite svoje. A oni sto su placeni od strane zapada valjda vec svi znaju sta nam oni zele. Nema postenih politicara nigdje na kugli zemaljskoj tako da kad moras birati izmedju 2 zla biraj ono manje. U ovom slucaju Dodik je mala maca sta nam je alternativa.

Mirko

Zato prosvjetarima nije bila plata

Zole

Izgleda da smo prnuli u šišu

Kec

Eto opet si nas ti spasio,...spasioce nas

Boy

Jeste ,bas oni kupuju auta,placaju nesposobnjakovice ,peljese narod RS...Mile ne se**

MONDO REPORTAŽE