• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ješićeva: Dok se u gradu pravi cirkus, zemljište Akvane prelazi u ruke privatnika

Autor Nikolina Damjanić

Dijana Ješić, odbornica u Skupštini grada Banjaluka kaže da je Okružni privredni sud odredio izvršenje na nepokretnostima JP "Akvana vodeni park" koje će ići na licitaciju i završiti u privatnom vlasništvu po veoma niskoj cijeni.

 Dijana Ješić o Akvani Izvor: Mondo - Slaven Petković

"Gradonačelnik reče da je narod pobijedio i da je riješeno pitanje Akvane. SNSD se hvalio da je na toj istoj sjednici izvojevao pobjedu nad gradonačelnikom i da su riješili dugogodišnji problem Akvane. A desilo se upravo ono na šta sam upozoravala! Okružni privredni sud je odredio izvršenje na nepokretnostima JP "Akvana vodeni park" i sad će se ići na licitaciju, ko ponudi najbolju cijenu, postaje vlasnik",  kaže Ješićeva.

Ona je podsjetila na to da se često u praksi dešava da prva licitacija bude neuspješna, pa se obara cijena predmeta licitacije.

„Svi znamo da su na taj način kupljene brojne nekretnine po smiješnim cijenama, a sam advokat Novoteksa, Stojan Vukajlović, to najbolje zna. Odluka o kreditnom zaduženju nije potpisana i ispečatirana, jer predsjednik nema pečat, kredit nije realizovan, dugovi nisu vraćeni i na onoj vanrednoj sjednici nije niko pobijedio, već je trebala biti preduslov za dalje radnje kako bi se pitanje Akvane konačno riješilo".

Napominje da se u gradu pridaje važnost svemu nebitnom naspram pitanja Akvane koje i dalje čeka.

"Dok se u gradu pravi cirkus sa kancelarijskim namještajem, zaključanim kabinetima, pečatima i radom sa stepenica, neodržavanjem sjednica i uvođenjem ljudi u Gradsku upravu, Okružni sud radi svoje i zemljište Akvane prelazi u ruke privatnika", zaključila je ona.

Podsjećamo, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković je predao inicijativu Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske da se aktuelni pečati lokalnog parlamenta ponište. Dok pečati ne budu poništeni i izrađeni novi na čekanju je realizacija svih odluka gradskog parlamenta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

To samo može kupiti neko blizak vladajućoj stranci

RS

Ko kad gledam kupice ga neki od draskovog oca poslovni partner i to za markicu. Izgleda da sad samo ostaje da cekamo i vidimo

MONDO REPORTAŽE