• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena sjednica banjalučke Skupštine: Odbornici glasali za SPAS "AKVANE"

Autor Dragana Božić

Nakon višečasovnog zasijedanja Skupština grada Banjaluka izglasala je spas JP "Akvana".

 IMG-99fb6901ced39091352df6a8c74b1614-V.jpg Izvor: Grad Banjaluka

Odbornici su usvojili tačke dnevnog rada koje se tiču pomoći JP "Akvana" odnosno deblokadu prema povjerenicima, a zemljište "Akvane" ostaće u vlasništvu grada Banjaluka.

Nakon višečasovne rasprave donesena je odluka da se "Akvana" kreditno zaduži za još pet miliona KM kod komercijalnih banaka radi konsolidovanja.

"Odbornici su podržali pitanje rješavanja „Akvane“ što znači da dalje možemo da nastavimo bitku za ovo preduzeće", rekao je gradonačelnik, Draško Stanivuković nakon večerašnje završene 11. vanredne sjednice Skupštine grada Banje Luke, na kojoj je, između ostalog, usvojena Odluka o kreditnom zaduženju Grada.

Kako je rekao, ovo ne znači deblokadu grada, te da je večerašnje usvajanje rezultat pritiska javnosti koji su svi osjetili.

"Na vanrednoj sjednici Skupštine Grada, koja je je trebalo da bude završena u utorak, bio je plan da se usvoji zaključak i jedna vrsta amandmana koji kaže da Grad nađe 5 miliona KM iz sopstvenih sredstava, što nije bilo moguće, ali pritisak javnosti koji smo napravili u pravom trenutku je rezultirao time da odbornici odrade svoj dio posla", istakao je on.

Kako je, rekao Banja Luka je i dalje u ogromnim izazovima zbog blokade Skupštine Grada, ali ističe da je i dalje zbog neodržavanja redovne sjednice Skupštine upitno funkcionisanje javnog prevoza, jer kako kaže, novac je obezbjeđen, ali nije odluka Skupštine Grada kojom bi se ovo pitanje rješilo.

"Pored toga, imamo program upisne politike za školu u naselju Ada, da ta škola bude devetorazredna i centralna, ali nemamo podršku Skupštine Grada da o tome diskutujemo. Takođe, velike probleme imamo i sa odlukama koje znače redovne prihode u gradu. Podsjećam da već 90 dana nemamo redovne sjednice Skupštne, te ja još jednom pozivam odbornike da se one tačke koje su skinute sa dnevnog reda sjednice koja treba da bude održana u četvrtak, 6 juča, vrate na dnevni redi i da se raspravlja o besplatnim građevinskim dozvolama i placevima, da se raspravlja o regulacionim planovima i da se radi u interesima Banje Luke", istakao je gradončelnik.

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka, Ljubo Ninković rekao je da su sve tačke danas usvojene kako preduzeće Akvana, kao i građani ne bi ostali bez vrijedne imovine, o čemu se pričalo unazad nekoliko dana.

Podsjećamo, radnici "Akvane" danas su simbolično u minut do 12 prekinuli sa radom, te poslali posljednji vapaj gradskoj vlasti da održe sjednicu Skupštine grada, te da im omoguće dalji rad.

Kako je rekao Svetislav Lazić, direktor "Akvane", ovu odluku su donijeli iz moralnih, ali i iz razloga relanog straha za opstanak.

"Svi živimo od ovog posla. Mnogo radnika ima kreditno zaduženje, a mi ne znamo hoćemo li dobiti plate, te je samim tim egzistencija radnika ugrožena", rekao je Lazić.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Pih sad nam gradonacelnik nece moci sazidati zgradu!!!

MONDO REPORTAŽE