• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak glasao protiv dnevnog reda na predstojećoj sjednici

Autor Nikolina Damjanić

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS Igor Crnadak glasao je na sjednici Kolegijuma parlamenta protiv dnevnog reda predstojeće sjednice, nakon što su predstavnici Vlade odbili da povuku tačku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS.

 Igor Crnadak glasanje na sjednici NSRS Izvor: Mondo - Brankica Spasenić

"Upozorio sam da se radi o autokratskom zakonu, koji ugrožava slobodu govora i mogućnost kritičke misli u Republici Srpskoj, te da je i javna rasprava pokazala da ovaj zakon treba odmah zaustaviti i povući iz skupštinske procedure",  istakao je Crnadak.

Naveo je da će PDP koristiti sve raspoloživa demokratska sredstva da se zakon ne usvoji, te da poziva sve slobodnomisleće ljude, koji žele slobodnu Republiku Srpsku sa jakim institucijama, da se ujedine i čvrsto suprotstave usvajanju ovog zakona.

"Takođe, na današnjoj sjednici PDP je bio protiv čitavog predloženog dnevnog reda na Kolegijumu, uključujući i tačku Prijedlog Rezolucije o osudi genocida počinjenog u Srebrenici u julu 1995. godine, te sam o tome upoznao cijeli Kolegijum", rekao je Crnadak.

Crnadak ističe da bi, umjesto što iznosi neistine o opoziciji govoreći da su po ovoj tački bili suzdržani, predsjedniku NSRS Nenadu Stevandiću bilo bolje da uvede malo reda u skupštinsko rukovodstvo.

"Možda onda pola današnje sjednice Kolegijuma ne prošlo u njegovoj svađi sa kolegama iz Predsjedništva Narodne skupštine i to o „važnim“ pitanjima kao što su ko ima pravo na "treptače" i koji vozači imaju pravo na plaćen smještaj", rekao je Crnadak.

Crnadak je istakao je da je prava istina je da kao šef Kluba poslanika PDP nije uopšte učestvovao u glasanju za Stevandićev prijedlog da se određena tačka skine sa dnevnog reda, jer je odmah rekao da će glasati protiv čitavog dnevnog reda.

"Osim ovoga, i inače je veoma je teško naći argumente da se glasa za bilo koji prijedlog koji dolazi od Stevandića", poručio je Crnadak.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE