• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović i Crnadak o posjeti Milanovića Derventi: Sramota, izdaja i nož u leđa Srbima

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

O dolasku predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Derventu oglasili se i iz PDP-a.

 PDP o odlikovanju HVO u Derventi Izvor: Facebook/Branislav Borenović

Predsjednik stranke Branislav Borenović kaže da je rezultat posebnih, prijateljskih i strateških veza Dodikovog režima sa njihovim hrvatskim "prijateljima" konstantno ponižavanje srpskog naroda.

"Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je stigao u Derventu. Možda bi neko pomislio da je tu na poziv naših vlasti da razgovaraju o rješavanju pitanja Trgovske gore, kada će Hrvatska izgraditi pristupni put mostu na Savi koji je bio izgovor da im Dodik omogući izgradnju Pelješkog mosta ili o nekom drugom aktuelnom pitanju, ali stvarnost je sasvim drugačija. Predsjednik Hrvatske u Republici Srpskoj, u nekada skoro do zemlje sravnjenoj Derventi, obilježava godišnjicu i odlikuje HVO, koji je taj isti grad i rušio i ubijao naš narod. Kakav skandal i nacionalna sramota", kaže Borenović.

On dodaje da Milanović bez problema u sred Republike Srpske veliča i odlikuje HVO, a on je bio taj koji je zabranio privatnu posjetu Jasenovcu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Naravno da je za očekivati, kao i kada je po povratku sa proslave zločinačke akcije Maestral svratio kod Dodika da uz rakiju prenese utiske, i danas završi na prijatnom druženju u Bakincima. Ali ono što sigurno ne možemo očekivati jeste da veliki borac za hrvatske interese, Dodik, svog prijatelja pita kada ćemo mi na teritoriji Hrvatske obilježavati progone i zločine nad Srbima u okviru akcije "Oluja" i drugih pogroma našeg naroda. Jadno je i tužno šta smo dočekali pod vlašću velikih "patriota", poručio je Borenović.

Izvor: MONDO/Nikolina Damjanić

Šef kluba poslanika PDP-a u NSRS Igor Crnadak kaže da je sramota što Milanović u srcu RS odlikuje HVO, uz obezbjeđenje MUP-a RS.

"Lijepo je što je Dodik danas u posjeti Hilandaru, ali njegovu sramotu ne može saprati čak ni Sveta gora" rekao je Crnadak, nakon što je vlast Republike Srpske dozvolila da predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odlikuje brigadu HVO u Derventi, gradu koji je veoma stradao u Odbrambeno-otadžbinskom ratu upravo od jedinica HVO.

Crnadak kaže da je sramota i strašno da Zoran Milanović, poznat po izjavi "Srbi su šaka jada", u Derventi, u srcu Republike Srpske, uz obezbjeđenje MUP Republike Srpske, odlikuje HVO, odaje počast onima koji su činili zločine nad Srbima.

"Dodik mu je to odobrio i bukvalno se sklonio daleko odavde, misleći da će ga to sačuvati od odgovornosti. Sramota, izdaja, nož u leđa vlastitom narodu!", poručio je Crnadak.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE