• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krišto u Briselu: Razmatraće se odnosi između EU i BiH

Autor Dragana Božić

U Briselu će danas biti održan sastanak Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje BiH - EU na kome će biti razmatrani odnosi između EU i BiH u okviru Procesa stabilizacije i pridruživanja, objavljeno je na sajtu EU.

 Sjedište EU u Briselu. Izvor: Shutterstock

To se posebno odnosi na pretpristupni proces u svjetlu izvještaja Komisije za 2022. godinu, sa fokusom na političke kriterijume, ekonomske kriterijume, pravne tekovine EU i pretpristupnu pomoć.

Učesnici će razmotriti situaciju u vezi sa implementacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, a biće razmijenjena mišljenja o nedavnim dešavanjima na zapadnom Balkanu.

Delegaciju BiH na sutrašnjem petom sastanku Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje BiH - EU predvodiće predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto.

Tokom boravka u Briselu Krištova će se susresti sa visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozepom Boreljom, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Pored Krištove, delegaciju BiH čine ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez, direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović, te predstavnici Ministarstva inostranih poslova i Misije BiH pri EU.

Po završetku sastanka Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje BiH - EU u 19.00 časova planirana je konferencija za novinare.

Iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara najavljeno je da će se Helez tokom boravka u Briselu danas sastati i sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku Oliverom Varheljijem.

On će posjetu Briselu iskoristiti za još nekoliko službenih sastanaka, na kojima će biti govora o EU putu BiH i ispunjenju 14 prioriteta za otpočinjanje pregovora o punopravnom članstvu BiH u EU. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Ako ce helez biti u briselu onda vec vidim sutrasnje naslove. Dodik i RS prave nestabilnost, oce da se ocjepe itd itd., iako je helez jedini koji prica o ratu i kako ce on poraziti RS i svu teritoriju prisvojiti federaciji.

MONDO REPORTAŽE