• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ognjen Tadić o dokumentu iz UN-a: Stigao falsifikat, dopisana riječ "jedinog"

Autor Dušan Volaš

"Falisfikatori (čitav dan se priča da Lagumdžija stoji iza puštanja prevoda) su dopisali riječ `jedinog` i time izazvali čitavu podvalu", naveo je Tadić

 Ognjen Tadić, intervju za Mondo: Ustavni sud BiH, visoki predstavnik, Milorad Dodik, Nikola Poplašen, Gabrijel Eskobar Izvor: Ustupljena fotografija

Pravnik Ognjen Tadić objavio je danas da je iz Njujorka stigao falsifikat u vidu odgovora generalnog sekretara UN Antonija Guteresa da "UN nisu potpisnik Dejtonskog sporazuma niti su član PIK-a, jedinog relevantanog tijela za imenovanje visokog međunarodnog predstavnika u BiH", istakavši da je dopisana riječ "jedinog".

Tadić je pojasnio da u zvaničnom dopisu generalnog sekretara UN Antonija Guteresa srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović piše "relevant bodu", a u onome što je prethodno objavljeno "jedinog relevantnog tijela".

"Falisfikatori (čitav dan se priča da Lagumdžija stoji iza puštanja prevoda) su dopisali riječ `jedinog` i time izazvali čitavu podvalu", naveo je Tadić na "Tviteru" gdje je objavio fotografije Guteresovog odgovora i njegovog prevoda.

Tadić je dodao da je Guteres zapravo odgovorio samo to da nema veze sa PIK-om, pa ne može ni dostaviti bilo šta što je vezano za njihov posao, uključujući učešće u izboru visokog predstavnika, kao i to da odluke Savjeta bezbjednosti UN ne traže od njega, jer se nalaze na sajtu.

Guteres je, u odgovoru srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović na njen zahtjev da iz UN dostave odluku Savjeta bezbjednosti o imenovanju Šmita za visokog predstavnika, naveo da "UN nisu potpisnik Dejtonskog sporazuma, niti je UN član PIK-a, odnosno Savjeta za sprovođenje mira – jedinog relevantnog tijela za imenovanje visokog međunarodnog predstavnika u BiH", javili su federalni mediji.

Taj Guteresov odgovor, objavljen u medijima, nije dostavljen i Cvijanovićevoj, koja je istakla da, ukoliko je zaista to odgovor Guteresa koji je dospio u medije, a ne u njen kabinet, onda je to dio igre u kojoj treba uraditi sve da se sakrije istina.

(Mondo/Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Zato svi mediji negoduju o novom zakonu. Sad ce neko morati odgovarati za laz. Neka neka nisu nista bolje mogli izglasati

MONDO REPORTAŽE