• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik optužio SDA da napada "trojku": Izgradnja centrale UIO u Banjaluci dogovorena prije 10 godina

Autor Dragana Božić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prokomentarisao je izgradnju zgrade UIO BiH u Banjaluci za koju je Savjet ministara juče odobrio skoro 70 miliona KM.

 Dodik o izgradnji zgrade UIO BiH u Banjaluci Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su i u Mostaru i u Sarajevu izgrađeni i isplaćeni regionalni centri Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, a da se osporava samo Banjaluka, iako je još prije oko 10 godina sa SDA dogovorena izgradnja centrale UIO u Banjaluci.

Dodik je pojasnio da je prije oko 10 godina sa SDA i liderom te stranke Bakirom Izetbegovićem dogovoreno da se za potrebe UIO prave regionalni centri u Mostaru i Sarajevu, a da se u Banjaluci pravi centrala UIO i regionalni centar, za šta je tada odobreno 56 miliona KM.

"Dio tog novca, 20 miliona KM, oni su potrošili za izgradnju nekog graničnog prelaza i nikad ga nisu vratili na stavku da se u Banjaluci to završi. Kad je trebalo o tome odlučivati, onda su prihvatili hajku koju je ovdje napravila opozicija", naveo je Dodik na Tviteru.

On je istakao da SDA sada ponovo petlja u vezi s izdvajanjem sredstava za kupovinu prostora za UIO u Banjaluci, a u suštini "trojka" sada čisti njihove laži. SDA, kaže, napada "trojku", koja pokušava da to riješi.

"Izetbegović je jedno govorio, slagao, a sada napada druge koji rješavaju njegove bljuvotine", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je "SDA uvela mafiju u obavještajni sektor koja je trebalo da im, prije svega, služi za obračun s Republikom Srpskom".

"Prilikom formiranja vlasti na nivou BiH bilo nam je važno da se taj pritisak na Srpsku skloni, a to je bilo moguće jedino ako izbacite SDA. To smo i uradili", rekao je Dodik. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE