• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o sankcijama: Amerika nije birala zvaničnike Srpske, neće ih ni smjenjivati

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da oni koji uvode sankcije žele da promijene srpske zvaničnike, da rade onako kako oni žele, ali da sa tim ništa neće postići jer je Srpska stvorena da traje.

 Dodik o američkim sankcijama srpskim zvaničnicima Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Dodik je poručio da nema namjeru da odustane.

"To je poruka njima. Ako misle da su nas zabrinuli, nisu. Preživljavam to nekoliko godina, ne znam šta su mislili da su sa sankcijama postigli", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je Republika Srpska stvorena da traje, a ne da nestane.

"Mi to nećemo dozvoliti. Nas nije birala Amerika, neće nas Amerika ni razrješavati", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je naveo da oni koji uvode sankcije žele da promijene srpske zvaničnike, da dođu neki koji će ćutati i govoriti samo ono šta drugi žele da čuju.

"Pokušavaju, prije svega, velike globalne sile, poput Sjedinjenih Država koje misle da treba disciplinovati svakoga ko ne želi da razmišlja na isti način kao oni, da kritikuje na isti način kao oni i da svoju slobodu preda kvazi idejama o BiH koju oni žele da centralizuju. Sankcije su potpuno nepotrebne", rekao je Dodik.

Dodik je naveo da će ove sankcije unijeti dosta nemira u živote ljudi, ali da Srpskoj ništa posebno neće nanijeti, dodajući da su on, Željka Cvijanović i drugi zvaničnici predstavnici naroda od kojeg su izabrani.

On je ocijenio i kako očito nije bilo dovoljno 500 godina da srpski narod na ovim prostorima kinje, jure, sankcionišu, tuku, pa je sad ostala ova "nova nazovi savremena verzija sankcija".

Podsjećamo, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministar pravde Miloš Bukejlović i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović stavljeni su na crnu listu SAD.

(SRNA/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bitanga

Nismo ni tebe birali, tako da mogu da te smijene kad god hoće, ali nažalost im trebaš

MONDO REPORTAŽE