• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik i Vučić u petak kod spomen-obilježja žrtvama na Petrovačkoj cesti

Autor Dušan Volaš

Hrvatska avijacija prije 28 godina u Pogromu "Oluja" bombardovala je srpske izbjegličke kolone na putu u selu Janjila kod Bosanskog Petrovca

 Dodik i Vučić u petak kod spomen-obilježja žrtvama na Petrovačkoj cesti Izvor: Srna/Jelena Dešić

Predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić posjetiće u petak, 4. avgusta, spomen-obilježje i budući kompleks sa spomen-kapelom srpskim izbjeglicama ubijenim na Petrovačkoj cesti u selu Janjila kod Bosanskog Petrovca, najavljeno je iz Kabineta episkopa bihaćko-petrovačkog.

Iz Kabineta vladike su naveli da će Dodik i Vučić položiti cvijeće i odati poštu stradalnicima koji su na tom mjestu ubijeni 7. avgusta 1995. godine.

Ovom događaju će prisustvovati i Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije sa sveštenstvom.

Centralna ceremonija obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u Pogromu "Oluja" biće održano isti dan u Prijedoru u 19.00 časova, na Trgu majora Zorana Karlice.

Obilježavanje ovog događaja organizuju odbori vlada Republike Srpske i Srbije za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Hrvatska avijacija prije 28 godina u Pogromu "Oluja" bombardovala srpske izbjegličke kolone na putu u selu Janjila kod Bosanskog Petrovca.

Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac rekao je ranije da je tim putem išla izbjeglička kolona iz Like i sjeverne Dalmacije i da je tada na licu mjesta stradalo desetoro ljudi, među kojima je četvoro djece, djevojka od 20 godina, a nekoliko desetina Srba je teško ranjeno, nakon čega je dvoje je podleglo.

Štrbac je naveo da je najtragičnija sudbina Vedrane Stijelje koja je na Petrovačkoj cesti izgubila muža i svekra, bila ranjena i ona i njena ćerka od tri godine.

Vedrana se porodila u novosadskoj bolnici i umrla na porođaju, a ljekari su rekli da je jedini razlog smrti šok koji je doživjela, ispričao je Štrbac.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pitam se

Samo se pitam je l Vučić namjerno izbjegava bilo kakve uspjehe RS kako ne bi ljudi rekli vidi Dodika kako vodi mušku politiku a opet imaju razvojne projekte, jedine posjete su mu donacije i pomeni? Evo, što ne dođe na gradski gledati Borac, što mediji u Srbiji to ne spominju??

MONDO REPORTAŽE