• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Provokacija i prijetnja Srbima": Bećirović se u Bihaću sastao sa Atifom Dudakovićem

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović sastao se danas u Bihaću sa bivšim komandantom Petog korpusa Armije BiH Atifom Dudakovićem, kome se sudi zbog ratnih zločina, i "odao mu je priznanje za doprinos u borbi za odbranu BiH".

 Srn2023-8-6_205934_0.jpg Izvor: Predsjedništvo BiH

Bećirović je rekao da su borci Petog korpusa, koji je nazvao slavnim, časno branili državu BiH i istakao da je Dudaković, kome se pred Sudom BiH sudi za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine, "dao odgroman doprinos i u poratnoj izgradnji odbrambenog sistema BiH", prenosi RTRS.

Iz kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH saopšteno je da su Bećirović i Dudaković naglasili da je "od posebne važnosti sada u vrijeme mira nastaviti zalaganje za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH" i da je put BiH u EU i NATO "nezaustavljiv proces".

Dudakovića i petnaestoricu pripadnika i komandanata Petog korpusa optužnica tereti za ubistvo više od 300 Srba, među kojima najviše civila, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić rekao je da je podrška i slikanje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića sa Atifom Dudakovićem, koji je optužen za zločine nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine, predstavlja provokaciju i pokušaj prijetnje srpskom narodu.

"Bećirović kao član Predsjedništva BiH pokušava stalno da provocira srpske žrtve i porodice žrtava i na taj način proizvodi dodatnu traumu svima u Republici Srpskoj, jer su zločini koje su Dudaković i njegova horda počinili monstruozni i ostavljaju duboke rane u srpskom narodu", rekao je Kojić Srni.

On je istakao da je ovo provokacija koja je na najnižem nivou, jer slikanje sa čovjekom optuženim za zločine nad Srbima, ne predstavlja zastrašivanje, već pokušaj prijetnje srpskom narodu.

(MONDO/Agencije)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Zlo privlaci zlo!!!

MONDO REPORTAŽE