• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić: Sankcije su privremene, a Republika Srpska je vječna

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da će rukovodstvo Srpske istrajati u borbi za poštovanje zakona i Ustava bez obzira na sve pritiske, tužbe i sankcije.

 IMG_5125.jpeg Izvor: Mondo/Slaven Petković

Stevandić je ocijenio da je upornost i istrajnost Republike Srpske u principijelnoj borbi za očuvanje Ustava, zakona i Dejtonskog sporazuma Srpsku i dovelo u poziciju da onaj ko neće da popusti dobije sankcije.

"Međutim, mi smatramo da su sankcije privremene, a da je Republika Srpska vječna", rekao je Stevandić za Televiziju "Pink".

Govoreći o optužnici koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita, Stevandić je ocijenio da je riječ o nelegalnom i nelegitimnom potezu, dok je pozicija Srpske pravno legitimna.

"Ovo što se radi je pokušaj da se možda upotrijebi neka fizička sila. Sve što se radilo u Republici Srpskoj je parlamentarna odluka i nije nikakav Dodikov hir. Odluku zbog koje hoće da tuže Dodika podržala je većina poslanika, među kojima su i poslanici iz opozicije. To je znak da se ide na nasilje", smatra Stevandić.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jorg

Vječno je izgleda i pustošenje države, krađa, korupcija, uništavanje života pripadnika vlastitog naroda zarad ovozemaljskih blagodeti koje nisu vječne samo po sebi.

MONDO REPORTAŽE