• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić: Sankcije su rezultat lične pakosti i podstaknute su iz Sarajeva

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik NSRSNenad Stevandić izjavio da će svi zakoni ostati na snazi i da su posljednje sankcije Ministarstva finansija SAD uvedene zvaničnicima Srpske rezultat lične pakosti i geopolitičke nemoći, i da su podstaknute iz Sarajeva.

 IMG-c377d79c7a477ba9bc32c36c5c8a09aa-V.jpg Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Navodi da se u Sarajevu kreira priča o navodnom rušenju Dejtonskog sporazuma u Srpskoj.

"Ove sankcije pokazuju da oni nemaju druge mehanizme - nemaju mehanizam u Savjetu bezbjednosti UN u kojem se suočavaju sa vetom Rusije i Kine, kao što nemaju ni u EU, gdje ne postoji konsenzus. Ovo je znak geopolitičke nemoći", rekao je Stevandić.

On je istakao da iza svega stoji namjera slabljenja pozicije Republike Srpske, kao i pokušaj narušavanja dobrih odnosa Srpske i Srbije.

Stevandić je za RTRS rekao da je cilj predstavnika SAD u BiH da naprave razdor između rukovodstva Republike Srpske, prvenstveno predsjednika Srpske Milorada Dodika i njega kao predsjednika Narodne skupštine.

On je naglasio da ga nikakve prijetnje neće spriječiti da poštuje volju poslanika i građana, dodajući da ga za poziciju predsjednika Narodne skupštine nisu birali ambasadori nego poslanici.

"Svi znamo koliko je teško ovo vrijeme, koliki su pritisci i pokušaji da se Srpska fiskalno destabiliše kako bi se stvorila politička kriza", rekao je Stevandić.

Prema njegovim rječima, poznato je i koliko je teško vrijeme na Kosovu i Metohiji i da mnogi sa ovih prostora sanjaju da budu premijer samoproglašenog Aljbin Kurti ili ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski.

"(Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis) Bećirović je najveća sanjalica u tome da pravi haotične stvari u Srpskoj, ali neće uspjeti", naveo je Stevandić.

Podsjetivši da će u petak, 4. avgusta, u Prijedoru Republika Srpska i Srbija zajednički obilježiti sjećanje na pogrom Srba u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja", kao i da će biti održana sjednica vlada Srpske i Srbije, Stevandić je istakao da će biti mnogo funkcionera iz Srbije koji će posjetiti Prijedor i da su takve poruke jedinstva jako važne.

"Republika Srpska je i stvorena tako što smo bili nepodijeljeni i što smo o vitalnim nacionalnim principima svi mislili isto, i vlast i opozicija", naglasio je Stevandić.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE