• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: Američke sankcije su potvrda da radim dobar posao za Republiku Srpsku

Autor Nikolina Damjanić

Premijer Radovan Višković rekao je danas da ga nisu iznenadile američke sankcije, te da će, uprkos svemu, nastaviti sa daljim radom koji je u interesu Republike Srpske.

 Radovan Višković o stavljanju na crnu listu SAD-a Izvor: Mondo/Slaven Petković

Višković je naveo da američke sankcije samo potvrđuju da radi dobar posao za Srpsku i da mu je prioritet poštovanje ustavnih nadležnosti Republike Srpske, zaštita institucija, kao i ravnomjeran ekonomski razvoj od Trebinja do Novog Grada.

Višković je istakao da američke sankcije neće uticati na njegov dalji rad, naprotiv još više ga obavezuju da još opreznije i predanije u budućnosti štiti Ustavom zagarantovana prava Republike Srpske.

"Nije me zatekla vijest da je Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva trezora (OFAC) uvela sankcije meni kao predsjedniku Vlade Republike Srpske i našim zvaničnicima, niti će uticati na moj dalji rad i angažman da na demokratski način štitim poziciju Republike Srpske", rekao je Višković.

Višković je naveo da se u svakodnevnom poslu predjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kome su već uvedene sankcije, te on i ostali zvaničnici kojima su ovom odlukom uvedene sankcije vode i donose odluke na demokratski način u institucijama Republike Srpske, štiteći ustavnu poziciju, saopšteno je iz Kabineta premijera.

"Ukoliko ja i ostali zvaničnici iz Republike Srpske, samo zato što poštujemo Dejtonski sprazum i čuvamo ustavnu poziciju, trebamo zato snositi američke sankcije, to samo pokazuje da svoj posao za Republiku Srpsku i srpski narod radimo na najbolji mogući način", naveo je premijer.

Višković je ove sankcije ocijenio kao licemjerne, jer su i on i ostali zvaničnici u Republici Srpskoj u svom radu opredijeljeni i djeluju u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

"Na kraju, pročitao sam negdje u obrazloženju kako sam rekao da su nedavne odluke nepovoljne po Republiku Srpsku, pa još jednom ističem i poručujem da sam rekao tada i opet ću reći da su nepovoljne, i podržaću naše istitucije da donose zakone i da na demokratski način štitimo poziciju Republike Srpske", istakao je Višković.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca /OFAC/ Ministarstva finansija SAD uvela je danas sankcije za četiri zvaničnika iz Republike Srpske zbog, kako su naveli, neustavnih i antidejstonskih akcija.

Sankcije su uvedene srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE