• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije opisano koje su krivično djelo počinili: Sud BiH vratio na dopunu optužnicu protiv Dodika i Lukića

Autor Dušan Volaš

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu prije deset dana, a Milorad Dodik je nakon toga podnio krivičnu prijavu protiv tužioca Nedima Ćosića

 Milorad Dodik Izvor: Mondo - Slaven Petković

Sud BiH vratio je na doradu Tužilaštvu BiH optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića na dopunu i doradu jer je puna manjkavosti, u smislu člana odredbe zakona 227.stav 1 c) Zakona o krivičnom postupku BiH.

U obrazloženju, koje je objavio "Avaz" se navodi između ostalog da Tužilaštvo BiH treba da da osnovu "dostavljenih dokaza- rezultata istrage, za koju od alternativno postavljenih radnji izvršenja teretite prvoosumnjičenog (Dodika) te da ta istu jasno opišete u činjeničnom opisu“.

Optužnica je vraćena, kako je navela sudija, jer tri tužioca uopšte nisu detaljno opisali koje su krivično djelo počinili predsjednik Srpske i direktor Službenog glasnika.

"S obzirom na to da je osumnjičenima stavljen oblik odgovornosti - saizvršilaštvo, potrebno je da isto u činjeničnom opisu optužnice navedete, odnosno opišete, posebno u odnosu na drugoosumnjičenog (Lukića), na koji način su radnje drugoosumnjičenog u uzročnoposljedinčnoj vezi sa radnjama prvoosumnjičenog (Dodika) i na koji način su oba osumnjičena dali odlučujući doprinos izvršenju predmetnog krivičnog djela", navedeno je u obrazloženju odluke suda.

Optužnica je vraćena na uređenje i dopunu u petak 18. avgusta.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ahaha

Pa nijedno naravno. Dodo ne mogu ništa

Jaaa

@Ahaha priučeni, stranački pravnici, moja prababa bi ih rasturila na sudu. Moj slučaj na sudu, šef pravne službe u JU se obraća predsjednici vijeća "gospodine sudinice ja kontam..." Bilo me je sramota, mada sam sa druge strane optužnice i naravno bez gubitaka

MONDO REPORTAŽE