• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Većina tužilaca Tužilaštva BiH odbila da radi na optužnici protiv mene, nemojte se iznenaditi ako…

Autor Dušan Volaš

Predsjednik RS Milorad Dodik komentarisao je danas optužnicu protiv njega koju je Sud BiH vratio na doradu Tužilaštvu BiH, uz ocjenu da "čak ni sudija nije mogao da pređe preko toga što nije valjalo".

 Milorad Dodik o optužnici protiv njega Izvor: Srna/Nenad Stupar

Ocijenio je da je "neodgovorni tužilac užurbano i neodgovorno podigao optužnicu" protiv njega i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

"Zar to nije dovoljno da neko kaže – imaš li ti neku odgovornost ovdje? Koji si ti đavo ovdje da možeš to sve da radiš? Šta je onda dovoljno… Usput treba da se kaže da je većina tužilaca kojima je ponudđeno da to rade, odbili su da to rade", kazao je danas Dodik.

Rekao je da sve govori u prilog tome da se radi o "snažnom pakovanju".

"Nemojte se iznenaditi da sutra Sud to prebaci na Banju Luku, da se kaže Dodik je to namjestio i izvukao se. Neću da se izvučem, hajte vi presudite ako mislite da ima", istakao je Dodik.

Govoreći o sutrašnjem sastanku koalicije na bh. nivou, Dodik je kazao da će biti riječi o tri pitanja koja su već ranije delegirana.

"Treba da se izabere ministar finansija BiH iz RS i tri zakona i eventulano još neki za koje vidimo da su potrebni, da vidimo kako da se zaštiti bankarski sistem da se ne dođe do priče da je na crnoj listi zbog nekog pranja novca", kazao je Dodik.

Rekao je da bi se sutra trebale formirati radne grupe koje će raditi na pitanjima Zakona o Ustavnom sudu BiH, te Zakon o Sudu BiH koji će ići paralelno, dok je zahtjev hrvatske strane Izborni zakon BiH.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE