• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica: Radmanović je glasao za sudiju u Strazburu koji je "lobista bošnjačke politike"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Nebojša Radmanović je 2012. godine glasao da Haris Vehabović, idejni tvorac apelacije Slavena Kovačevića, bude izabran za sudiju Evropskog suda za ljudska prava, kaže Vukota Govedarica.

 Govedarica: Radmanović je glasao za sudiju u Strazburu koji je "lobista bošnjačke politike" Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica dostavio je medijima saopštenje u kojem je pitaо hoće li predsjednik Srpske Milorad Dodik na sjednici Narodne skupštine na kojoj će biti predloženo odbacivanje odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Kovačević", pozvati Radmanovića na odgovornost. 

"Radmanović je kao član Predsjedništva BiH 2012. godine predložio Evropskom sudu za ljudska prava Harisa Vehabovića za sudiju na devetogodišnji mandat što je sud i prihvatio. Vehabović je i kao sudija bio dugogodišnji lobista različitih apelacija pred Evropskim sudom za ljudska prava kojima se pokušavao po nalogu bošnjačke politike primijeniti državni karakter Bosne i Hercegovine od države dva entiteta i tri naroda u građansku državu. Ako pročitate Vehabovićeve kolumne u medijima kojima on savjetuje kako da se promijeni državni karakter Bosne i Hercegovine jasno je da je Radmanović te 2012. godine imenovao građanskog lobistu u Evropski sud za ljudska prava", poručio je Govedarica.

On je kazao da sve apelacije prema Evropskom sudu za ljudska prava koje je "političko Sarajevo kandidovalo ima pečat Harisa Vehabovića" kojem je mandat u Sudu u Strazburu upravo omogućio Nebojša Radmanović.

"Kada već saziva posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske o presudama Suda u Strazburu, Dodik bi trebao da pozove Radmanovića da Narodnoj skupštini a i javnosti objasni zašto je imenovao Vehabovića u Sud u Strazburu", poručio je šef Kluba poslanika SDS i dodao:

Govedarica je optužio Radmanovića za cinizam jer je u izjavi agenciji Srna osudio novu presudu Suda u Strazburu.

"Radmanović bi Narodnoj skupštini Republike Srpske ali i svom partijskom šefu Miloradu Dodiku morao da objasni da li je te 2012. godine ispao krajnje politički naivan kada je izglasao Harisa Vehabovića u Evropski sud za ljudska prava? Ili je ipak taj njegov potez nalog Milorada Dodika kojim je još tada zarad sarajevskih fotelja trgovao interesima Republike Srpske? Razmiljšajući šta je od ovoga tačno, više sam mišljenja da je Dodik naredio Radmanoviću da imenuje Vehabovića", zaključio je Govedarica.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE