• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas protest na međuentitetskoj liniji između Srpske i FBiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Promotivnim spotom "Granica postoji", pozvani su građani Srpske da danas dođu do granice sa Federacijom BiH (FBiH) i obustave saobraćaj na 30 minuta.

 Granica postoji Izvor: Screenshot

"U Sarajevu nema mjesta za Srbe ni onda kada žele da prošetaju. Kažu da su za poštivanje prava, a provode nepravdu", navodi se u spotu, prenosi RTRS.

U spotu se ističe da Srpska ne odustaje od skupa i zbog toga je poziv upućen građanima iz cijele Republike Srpske da danas u 18.00 časova dođu do granice između Republike Srpske i Federacije BiH i na samoj granici održe mirnu obustavu saobraćaja u trajanju od 30 minuta.

Nakon što je MUP Kantona Sarajevo zabranio održavanje mirnih protesta "Srpska pred sudom" u Sarajevu, Odbor za zaštitu Srba u FBiH pozvao je građane da danas, od 18.00 časova, dođu na četiri lokacije međuentitetske linije kako bi izrazili nezadovoljstvo bh. pravosuđem.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je građane Srpske da se masovno odazovu na protest podrške predsjedniku Republike Miloradu Dodiku i na dostojanstvenim skupovima pokažu da brane institucije i Srpsku.

"Ovdje je riječ o institucijama i ovdje je u pitanju Republika Srpska. Mi treba da branimo institucije. Ne da budemo advokati pojedinca, ovdje govorimo o instituciji predsjednika Republike Srpske i direktoru Službenog glasnika Republike Srpske", izjavio je Višković za ATV.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE