• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đajić: Provjeriti da li je bilo kriminala u gradnji škole u Adi

Autor Dušan Volaš

"Tražimo da se javno objavi odluka o izboru ponuđača, odluka o cijenama, premjerima i svemu što je važno za izgradnju objekta"

 Đajić: Provjeriti da li je bilo kriminala u gradnji škole u Adi Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić pozvao je danas nadležne službe da provjere da li je bilo kriminala tokom gradnje i opremanja objekta područne Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u naselju Ada iz donacije Srbije, te ima li osnovane sumnje da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u to umiješan.

"Činjenice su da je Srbija uložila četiri miliona KM u gradnju tog objekta. Kada smo ušli unutra vidjeli smo da postoji 10 učionica sa jadnim namještajem, zbornica, nekoliko toaleta i ništa više. Nema fiskulturne sale, nema nijednog kompjutera", rekao je Đajić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naglasio da stranke većine u Skupštini grada Banjaluka smatraju da se moglo mnogo više uraditi sa tim novcem, dodajući da je namještaj naručivan po mnogo većoj cijeni.

"Srbija je dala pare, a Draško i njegovi saradnici, pored svih proizvođača namještaja u Srpskoj i Srbiji, izabrali su firmu iz Sarajeva", naveo je Đajić, pokazujući kao primjer stolicu koja je plaćena 257 KM, a čija je cijena 65 KM, ponedje i niža.

Odbornik DEMOS-a u Skupštini grada Banjaluka Boran Bosančić podsjetio je da su sredstva za izgradnju ove škole obezbijeđena zahvaljujući dogovoru predsjednika Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića, a da je idejno rješenje i regulacioni plan kojim je predviđena gradnja ove škole uradila prethodna gradska vlast.

"Grad je raspisivao nabavku. Stanivuković i njegova struktura su rekli da će Gradska uprava biti transparentna i zato tražimo da se javno objavi odluka o izboru ponuđača, odluka o cijenama, premjerima i svemu što je važno za izgradnju objekta", rekao je Bosančić.

Potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić izrazio je žaljenje što se danas iz Banjaluke šalje ružna poruka i što se jedan lijepo zamišljen projekat završio sramotno.

"Šaljemo sramotnu sliku u Srbiju, sramotnu poruku svim poreskim obveznicima u Srbiji čiji je novac u vidu donacije došao u Banjaluku, a koji je na ružan način zloupotrijebljen", naveo je Čudić.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Andrej

Kada bi se provjerio svaki kriminal u kojem ste učestvovali tvoji ljudi i ti

MONDO REPORTAŽE