• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: Zašto SNSD ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH u Domu naroda gdje ima većinu?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Šef Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak, kaže da oozicija ne vodi harangu protiv Dodika nego žestoko brani Narodnu skupštinu i Republiku Srpsku.

 viber_image_2022-12-21_12-16-22-247.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

 "Nisu ljudi ginuli u ratu da bi SNSD ovo radio od najvažnije narodne institucije", rekao je Crnadak, navodi se u saopštenju PDP, koje je uslijedilo kao reakcija na izjave predsjednika SNSD Milorada Dodika.

"Pozivam Dodika da prestane iznositi neistine, zaista je neprikladno za njegove godine, jer zaključak NSRS da se neće usvajati drugi zakoni dok se ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH jeste prekršen i to upravo od Dodika i SNSD", istakao je Crnadak.

Crnadak smatra da je SNSD prekršio zaključak da bi "dobili pare za kumovu zgradu (misli se na zgradu Uprave za indirektno oporezivanje koja treba da bude izgrađena u Banjaluci), a pita "zašto Zakon o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija SNSD ne usvoji u Domu naroda, gdje imaju potrebnu većinu sa svojim strateškim partnerom HDZ?"

"Hajde, patriote, ako vam je stalo do Srpske usvojite zakon u Domu naroda, pa ćemo se svi zajedno boriti da prođe i u Predstavničkom domu", poručio je.

Crnadak misli da je "pravni problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH zaista njegov problem i nije u redu da cijelu Republiku Srpsku povezuje sa tim".

"Nažalost, on ima problem i sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci, koje je Dodikovu krivičnu prijavu protiv Šmita za lažno predstavljanje proslijedilo u Sarajevo i nije podiglo optužnicu. Šmit je više puta boravio u Republici Srpskoj i predstavljao se kao Visoki predstavnik, čime je eventualno krivično djelo počinio u Republici Srpskoj i mogao je biti procesuiran od strane tužilaca u Republici Srpskoj", rekao je Crnadak.

Dodao je da su komentari da oni koji nisu glasali za zaključke NSRS nemaju pravo kritikovati njihovo kršenje "glupi".

"Kad se nešto usvoji, onda je to obavezujuće za sve, i za one koji su glasali i za one koji nisu. Po njihovoj logici, ko nije glasao za Zakon o saobraćaju ne mora poštovati ograničenje brzine i može ulaziti u jednosmjerne ulice", zaključuje Crnadak.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE