• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uprkos policijskoj zabrani: Opozicija se okupila ispred NSRS na "Skupštini na otvorenom"

Autor Brankica Spasenić

Predstavnici opozicionih partija u Republici Srpskoj i građani okupili su se na platou ispred zgrade Narodne skupštine RS u Banjaluci gdje su za 19 sati najavili početak “Skupštine na otvorenom”.

 protest opozicije Banjaluka Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Skup se organizuje uprkos policijskoj zabrani. Policijska uprava Banjaluka saopštila je ranije da su donijeli rješenje o zabrani javnog skupa poslanika Igora Crnatka, Vukote Govedarice i Nebojše Vukanovića.

“S obzirom na odluku o određivanju prostora za održavanje javih skupova i Zakonom o javnom okupljanju, navedena lokacija nije predviđena za održavanje javnog okupljanja. Poslanici su poučeni sa navedenim zakonskim odredbama i da je javno okupljanje moguće održati na Trgu Кrajine i parku "Mladen Stojanović", odnosno na lokacijama koje je odredila lokalna zajednica”, saopštila je policija.

Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Međutim, opozicionari nisu odustali od namjere da “parlament na otvorenom” organizuju baš ispred skupštine, kako su ranije najavljivali.

Tvrde da im je policija prvo odobrila, a potom nakon nekoliko sati poslala rješenje o zabrani.

“Možemo pretpostaviti šta su motivi i odakle je došla naredba o zabrani. Bez obzira na to, okupićemo se da čujemo narodne poslanike i podsjetimo sve na koje načine su kršeni zaključci NSRS. Naravno, učinićemo sve da “Skupština na otvorenom” prođe mirno i dostojanstveno. Naš cilj nisu bune i nemiri, naš cilj su jake institucije, mirna, stabilna i prosperitetna RS", kazao je tokom dana predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Razlog okupljanja je nesprovođenje zaključaka Narodne skupštine RS, a zbog čega su tražili i posebnu sjednicu sa ovom tačkom dnevnog reda, što je takođe odbijeno.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

narod

Narod RS može sve ovo sa tugom da gleda. Sa jedne strane Dodik primjeti da narod ne zanimaju njegovi ratovi već preživljavanje i običan miran život, i konstantno radikalizuje situaciju ne bi li pridobio pozornost neznajući ni sam kud više udara od stresa i loših poteza i savjetnika, sa druge strane opozicija bez vođe, ideja, otvoreno koketira sa stranim faktorom i radi protiv institucija RS i obje ove koncepcije podjednako su pogubne za RS

MONDO REPORTAŽE