• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duraković: Sastaću se sa Šmitom, Dodik mi nije šef

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ćamil Duraković, potpredsjednik Srpske, rekao je da danas u Banjaluci, kako je i predviđeno, planira da se sastane sa Kristijanom Šmitom, i dodao da mu Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nije šef.

 Srn2022-10-19_1311483_2.jpg Izvor: Srna/Miro Pejić

"Gospodin Šmit se najavio za današnji sastanak sa gospodinom Davorom Prnjićem (potpredsjednikom Srpske) i sa mnom u 15.15 u jednom od naših kabineta. Mi ćemo danas usaglasiti da li će to biti u kabinetu gospodina Prnjića ili u mom kabinetu, stvar je samo prostora, jer biće tu oko 10 osoba u delegaciji Šmita. Sa moje strane nema izmjena", rekao je Duraković za "Nezavisne novine", koji je sinoć potvrdio da su potpredsjednici dobili poziv za sastanak

Durakovićev i Pranjićev kabinet se, inače, nalaze u staroj zgradi Vlade. Duraković ističe da polaže pravo da se sastane sa bilo kim gdje želi, u kabinetu koji mu pripada.

"Potpredsjednik iz reda bošnjačkog naroda se bira neposredno na izborima. Ovu poziciju niko nikome ne poklanja niti je meni Milorad Dodik šef. On mora da se sabere, on može naređivati članstvu SNSD-a i onima koje je on uposlio u institucije Republike Srpske. Mene nije", rekao je Duraković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE