• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Srpske o optužnici: "Neće mi biti problem da se pojavim pred sudom"

Autor Brankica Spasenić

"Neće mi biti problem da se pojavim, bez obzira koliko to bilo nakaradno", rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik o optužnici protiv njega i Miloša Lukića koju je Sud BiH potvrdio

 Sud BiH optužnica Milorad Dodik sud Izvor: MONDO

Dodik je rekao da je kao predsjednik RS, po svojim ustavnim ovlaštenjima, bio obavezan da potpiše ukaz o proglašenju zakona koji usvoji NSRS (a koji su u direktnoj suprotnosti sa odlukama Kristijana Šmita).

"Ja to nisam uradio kao Milorad Dodik, nego kao predsjednik RS, a odgovaram kao Milorad Dodik. Neće mi biti problem da se pojavim, bez obzira koliko to bilo nakaradno. Jedva sam čekao da potpišem taj ukaz, a da sam imao dileme, a nisam, razvalio bih status NSRS, a time i poziciju RS”, rekao je.

Povezano

Dodik je, između ostalog, danas ispričao da su predstavnici RS obavili konsultacije sa pripadnicima Oružanih snaga BiH koji dolaze iz Srpske.

"Masovna većina njih izražava spremnost da se na poziv, odmah povuče u RS. Mi nećemo odustati. Mi branimo republiku, mi znamo šta branimo, a oni ne znaju šta napadaju", istakao je Dodik.

Rekao je i kako je preko stotinu predstavnika RS u institucijama na nivou BiH, na poziv Staše Košarca (SNSD), na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu, izrazilo jedinstvo da je ono što se radi RS nepodnošljivo i da su spremni da se solidarišu sve do prestanka rada na mjestima na kojima su sada.

Komentarisao je i proteste koje su zaposleni u organima uprave u RS najavili za kraj septembra, te spekulacije da su predstavnici tog sindikata imali kontakte sa Ambasadom SAD, i kazao kako je američki ambasador “otvoreno rekao da će sve učiniti da destabilizuje RS”.

"Podržavam slobodu sindikalnog djelovanja, ne mislim da to treba spriječiti. Ali mislim da je rješenje u dijalogu. U ovom trenutku nema osnova za povećanje plata. I ja bih to volio. Ali učinićemo sve da ona bude na vrijeme i stabilna", dodao je

Dodik je prije toga rekao da je Kristijan Šmit shvatio da za njega u Banjaluci nema dobrodošlice, a više o tome čitajte OVDJE.

Govoreći o optužnici protiv Dodika, predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je rekla da je to preraslo u maltretiranje, te da se “BiH oduzima i posljednja šansa da prohoda svojim nogama”, a da je sa stanovišta prava, ovaj proces lakrdija.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE