• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trivićeva o Šmitovim "optužbama" na račun opozicije: Ne može se tražiti smjena lažnog predsjednika

Autor Nikolina Damjanić

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta poručila je danas putem društvenih mreža da ne može tražiti smjenu nekoga koga ne priznaje za predsjednika Republike Srpske.

 Jelena Trivić o smjeni Milorada Dodika Izvor: Mondo - Slaven Petković

Trivićeva je komentarisala izjavu Kristijana Šmita, visokog predstavnika kojeg ne priznaju vlasti Republike Srpske, da su lideri opozicije tražili da smijeni Milorada Dodika. Ona smatra da je red da Šmit otkrije imena osoba koje su to tražile.

"Prvo trebamo poći od činjenice da je narod smijenio Dodika na izborima 2. oktobra 2022. godine, što je pokazao i izvještaj sa kontrolnog brojanja za nivo predsjednika koji je CIК pokušavao na sve načine da sakrije. CIК je odlučio drugačije, to najbolje zna Suad Arnautović a očigledno zna i Šmit. Ako ne zna, može da pozove Suada Arnautovića da mu sve ispriča. I Tužilaštvo BiH koje je formiralo predmet izborne krađe", napisala je Trivićeva na svom Fejsbuku.

Ona kaže da se sa Šmitom sastala u junu prošle godine i jedino što mu je o Dodiku rekla je da će ga pobijediti na izborima.

Trivićeva ističe da ostaje pri stavu da jedino narod i njegova suverena volja treba da odlučuju o tome ko će da vodi Republiku Srpsku, ali je to pravo i volja narodu oteto i sa ovakvim Izbornim zakonom, suverena volja naroda može do besvijesti da se gazi.

"Šmita nisam vidjela ni čula nakon toga, a ne mogu da tražim smjenu nekoga koga ne priznajem za predsjednika. Šmit ako imalo odgovornosti ima u sebi prema poslu koji obavlja, kad već prepričava navodne razgovore, red bi bio da kaže ko je to od njega tražio, a ne da svojim izjavama uporno igra u korist Dodika sa kojim je u navodnom sukobu",  zaključila je ona.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Svi u klin ona u ploču

MONDO REPORTAŽE