• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpredsjednik Pranjić o Šmitu: Postoje važnija pitanja od toga ko se s kim sastao

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić izjavio je da je u BiH previše krupnih životnih i političkih pitanja da bi se bavili tim da li je neko došao ili ne na sastanak, te poručio da je jedan od problema i legitimno političko predstavljanje.

 Davor Pranjić Izvor: Facebook

"Hrvatskom narodu uzurpirana je pozicija hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a rješenja nema. Legitimno političko predstavljanje konstitutivnih naroda osnova je postojanja BiH i u skladu je sa odredbama Dejtonskog mirovnog sporazuma kojeg treba sprovoditi, a ne pričati o njemu, što se odnosi i na međunarodnu zajednicu", naveo je Pranjić.

On kaže da je izmjena Izbornog zakona BiH jedno od najvažnijih pitanja i da tom poslu treba što prije pristupiti.

"Sva pitanja i problemi u vezi sa tri konstitutivna naroda, koji zahtijevaju međusobnu koordinaciju i mirne razgovore trebaju biti prioritetna u radu svih institucija jer je riječ o dobrobiti naših ljudi koji su nam i ukazali povjerenje da obavljamo ove funkcije", istakao je Pranjić.

Komentarišiću odustajanje Kristijana Šmita da u utorak, 12. septembra, dođe u Banjaluku, Pranić kaže da, što se njega tiče, nije bilo odbijanja poziva, već je bio spriječen "zbog ranije preuzetih obaveza".

Dan kasnije, Pranjić je prisustvovao sastanku u Palati Republike kojeg je sazvao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a navodi da od početka mandata postoji uredna komunikacija i da nije bilo razloga da se ne odazove pozivu.

"Pitanja koja su od interesa za moj narod u Republici Srpskoj, od interesa su i meni kao njihovom predstavniku, pa ću se uvijek odazvati na razgovore na kojima se govori o budućim planovima te problemima s kojima se svi svakodnevno susrećemo", rekao je Pranjić.

On je istakao da mu je dužnost brinuti o hrvatskom narodu, kao i svima koji vjeruju i rade na boljoj budućnosti naše zemlje.

"Smatram da svi zvaničnici kroz svoj rad trebaju opravdati povjerenje građana što ja i pokušavam učiniti kroz dijalog, ali i konstruktivne sastanke s ciljem stabilizacije političke situacije te poboljšanja uslova života. Zajedničkim radom svih legitimnih predstavnika konstitutivnih predstavnika, uvjeren sam da ćemo to i postići", istakao je Pranjić.

(MONDO/SRNA)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE