• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grmuša o kandidaturi za gradonačelnika: "Lične funkcije me ne zanimaju"

Autor Nikolina Damjanić

"Niti razmišljam o kandidaturama, niti o izborima, niti o svom ličnom statusu u politici. Da sam tako razmišljao, odavno bih sve te privilegije imao", rekao je Milko Grmuša, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka komentarišući moguću kandidaturu za gradonačelnika.

 viber_image_2022-07-05_10-44-36-152.jpg Izvor: MONDO/Nikolina Damjanić

Grmuša je juče, gostujući na Jutarnjem programu RTRS-a, iznio niz kritika na račun funkcionisanjaGrada, počev od sjednica Skupštine pa do stanja komunalnih usluga.

Na osnovu onoga što je rekao mnogi su pomislili da je indirektno poručio da postoji mogućnost da, pored sadašnjeg gradonačelnika Draška Stanivukovića, i on uđe u trku za mjesto gradonačelnika Banjaluke, i to kao nezavisni kandidat.

Komentarišući ove informacije, Grmuša je rekao da ne razmišlja o kandidaturama, funkcijama niti svom ličnom statusu u politici. Podsjetio je da je dao ostavke na važne političke pozicije "koje bi njemu i njegovoj porodici omogućile ono zbog čega se ulazi u politiku, a to su novac, uticaj i moć".

"U politici me zanima kako uspostaviti da nam sistem profunkcioniše, kako da riješimo problem javnih preduzeća, kako doći do efikasnog i jeftinijeg grijanja u Banjaluci, kako uskladiti privatni i javni interes kad je riječ o građenju, kako onemogućiti političare da obesmišljavaju struku i kako prestati sa rasipanjem javnog novca. Iznad svega - kako vratiti normalnost i pristojnost u javni prostor. Tim temama se bavim ne zbog funkcija, već zato što želim da ostanem u ovoj zemlji i želim da nam djeca ne budu sluge bilo kojeg moćnika", rekao je on za Mondo.

Napominje da je od vremena svoje kampanje, prije izbora za odbornika pa do danas, nije prekršio ni jedno obećanje.

"Nisam otišao u javni sektor iz privatnog, nisam zaposlio nikoga sebi bliskog, te nisam na bilo koji način trgovao javnim interesom. Nastaviću tim putem koji je moj i na šta sam ponosan".

Ostalo je nešto više od godinu dana do lokalnih izbora, a jedini kandidat koji je potvrdio svoju kandidaturu u Banjaluci je aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković (PDP). Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, svojim izjavama za medije najavila je da neće biti iznenađenje ako se i ona kandiduje za tu poziciju.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Антибот

Чему малициозни коментари о човјеку који апсолутно нема путера на глави?! Грмуша је поштен лик, образован, писмен, и заиста жели да уради нешто добро за свој народ и за свој град. Ја га не познајем лично али пратим његов рад и гласала сам за њега јер сматрам да је искрен, да је алтруиста и да има снаге и потенцијала да уради велике ствари. И не, није добио стотињак гласова него неких 4000, што је одлично и што је било довољно за одборнички мандат. Он је један од ријетких, ако не и једини на нашој политичкој сцени који у политици није због личне користи него заиста се труди и покушава нешто да уради, треба га подржати и придружити му се, бар ја хоћу.

koment

I nista od ovog sto je naveo da ga zanima da uradi u radi u politici - nije uradio. Na kraju ce biti "trudio sam se, pokusavao sam, posteno, dostojanstveno, moralno, ali na takav posten nacin kod nas se ne moze nista uraditi, ali eto najvaznije je da sam ja ostao cistog obraza..." Sta gradjani imaju od toga? P.S. Kolika mu je odbornicka plata?

Ko te gura

Ko gura ovog Grmušu, čovjek je ko Vukanović samo dobar kritičar stanja ali da vodi nešto ne bih mu dao ni dvije ovce, taj za sat promijeni četiri mišljenja. Čovjek je čas Šešeljev radikal, čas Mihaljičin, čas SDS, pa PDP liberal. Ne budite smješni, nakon 20 god. prelijetanja iz partije u partiju zahvaljujući dobrom mjestu na listi PDP ušao u skupštinu sa par stotina glasova i sad je on neki faktor

Nije mi jasno zasto je uopste ulazio u pdp...

@Ko te gura Nije mi jasno zasto je uopste ulazio u pdp... Takva moralna gromada sa takvim kompromitovanim likovima, kako je to moguce??? Zrtvuje se za opstenarodno dobro? I uz to radi u krimi firmi koja se bavi kockanjem... Da li bi on volio da njegov sin sutra bude ovisnik o kocki i da provodi vrijeme u Novomatikovim kockarnicama?

koment

Sta je konkretno uradio za ove tri godine kao odbornik u gradskoj skupstini? Nista, osim uzdizanja sebe kao nekakvog postenjacine, suptilna samopromocija i suptilno diskretno samohvalisanje kroz izjave i kao nekakve krivicne prijave koje na kraju niko ne ferma. Samo prica, a rezultati nula.

MONDO REPORTAŽE