• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trivićeva protiv Stanivukovića na sljedećim izborima? "Postoji mogućnost da budem kandidat"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Do lokalnih izbora u Banjaluci ostalo je nešto više od godinu dana, kako stvari trenutno stoje, mogući kandidati za poziciju gradonačelnika Banjaluke su nekadašnji politički saborci Draško Stanivuković i Jelena Trivić.

 Jelena Trivić kandidat za izborima za gradonačelnika Banjaluke Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Stanivuković, koji je aktuelni gradonačelnik Banjaluke, mogao bi da se za novi mandat bori sa Jelenom Trivić, koja je bila kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred PDP-a (i opozicije) na opštim izborima prošle godine.

Sukob nekadašnjeg udarnog opozicionog tandema iz Narodne skupštine RS je eskalirao nakon što je Trivićeva izgubila izbore, pa iznijela „prljav veš“ i optužila Stanivukovića za saradnju sa režimom i podrivanje njenog rezultata. U proljeće ove godne Jelena Trivić je osnovala novu stranku Narodni front i počela da "vrbuje" odbornike i poslanike iz DNS-a, SDS-a ali i PDP-a, u svoje redove.

Povezano

Stanivuković je već ranije najavio da će sigurno biti kandidat PDP-a na lokalnim izborima 2024. godine.

"Idem sa jednom iskrenom željom da dalje radim za svoj grad i svoje Banjalučane. Da završimo sve nabrojane projekte i krećemo raditi nove. Mi smo rekli da je u Banjaluci “Decenija uspona”, a četiri godine nisu dovoljne da se sve uradi. Ići ćemo sa tim da pobjeda u Banjaluci bude još snažnija i ubjedljivija nego što je to bila ona iz 2020. godine", poručio je on.

Trivićeva sada indirektno poručila da nije isključena mogućnost da se i ona kandiduje, a da je sigurno da Narodni front neće pružiti podršku Stanivukoviću.

"Želimo poručiti građanima Banjaluke da ćemo im kao odgovorna stranka omogućiti alternativu prilikom izbora za gradonačelnika naredne godine. Izbor ne može biti između dva režimska kandidata, Stanivukovića i nekog iz SNSD, jer je to “bitka u jednoj kući”. Građani Banjaluke zaslužuju stvarni izbor – između onih koji vide narod kao sluge, a to su i režim i Stanivuković, i između nas koji politiku promišljamo kao služenje narodu. Mi ćemo u skladu sa tom prijekom potrebom koncipirati naše političko delovanje, što uključuje i mogućnost da i ja budem kandidat", rekla je Trivićeva u intervjuu za "Srpskainfo".

Dodala je da će Narodni front "zajedno nastupiti sa drugim strankama opozicije".

Za sada još nije poznato ko će biti kandidat ispred vladajuće partije SNSD i njenih koalicionih stranaka, ali se u javnosti spekuliše da bi to mogao biti Vlado Đajić, predsjednik GO SNSD Banjaluka.

Podsjećamo, Stanivuković je na vlast u Banjaluci došao 2020. godine pobijedivši Igora Radojičića kandidata SNSD-a sa više od 8.000 glasova razlike.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE