• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva skupština stranke Jelene Trivić: Srbi treba da imaju usaglašenu nacionalnu politiku koja se kreira u Beogradu

Autor Nikolina Damjanić

U Banjaluci je večeras održana prva skupština Narodnog fronta, nove stranke koju je osnovala Jelena Trivić, doskorašnja potpredsjednica PDP-a i kandidat opozicije na oktobarskim opštim izborima.

 Prva skupština Narodnog fronta Izvor: Mondo - Slaven Petković

Trivićeva, koja je izabrana za predsjednicu stranke u obraćanju novinarima ukratko je obrazložila program Narodnog fronta.

Između ostalog, navela je da ova stranka (ukoliko osvoji vlast) želi posebnu pažnju posvetiti borbi protiv korupcije, ali i izgradnji infrastrukture, razvoju poljoprivrede.

Što se tiče regionalnih i evropskih inicijativa, Trivićeva podržava Otvoreni Balkan ali ne i evroatlantski put u NATO.

"Srbi treba da imaju usaglašenu nacionalnu politiku koja se kreira u Beogradu", izjavila je Trivić.

Na skupu u restoranu "Ada" nije se pojavio niko od viđenijih predstavnika SDS-a, PDP-a niti Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Trivićeva je prokomentarisala da su njeni, dojučerašnji opozicioni saoborci, ljuti što su njihovi pojedini članovi prešli u Narodni front.

"Ja im to ne mogu zabraniti. U Narodni front su dobrodošli svi, uz jedan uslov: da ne sarađuju sa režimom", decidna je Trivićeva.

U Predsjedništvo stranke izabrani su, između ostalih, Radislav Dončić, Aleksandar Trninić, Dijana Ješić...

Na prvu skupštinu stranke Jelene Trivić došao je i Adam Šukalo, nekadašnji poslanik PDP-a u NSRS, a sada savjetnik predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Kratko je rekao da je došao da pruži podršku, a u salu je ušao uz "Marš na Drinu". S njim je došla i Marija Obradović, funkcionerka SNS-a.

Od poznatijih političara prisutni su Nikola Bajević, zamjenik načelnika opštine Bileća, Dragutin Ilić nekadašnji funkcioner SP-a i Saša Lazić, odbornik pokreta "Banjaluka zove" u Skupštini grada Banjaluka.

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hm

Banjaluka da postupa po politici koju kroji Vučić u BG gdje gleda svoj interes a nama šta dopadne kao moneta za podkusurivanje. Jesi li ti drogirana? RS jedino čuva autohtona politika kreirana u Banjaluci. Trebamo poštovati svoju himnu Moja Republika i svoj grb RS to je naš identitet. A Srbiju volimo i poštujemo ali ne na uštrb svojih interesa

MONDO REPORTAŽE