• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Kina sve više postaje najvažniji investicioni partner Republike Srpske

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Kina danas sve više postaje najvažniji finansijski i investicioni partner Srpske.

 IMG_4112.JPG Izvor: Mondo/Slaven Petković

Dodik je istakao da uvažava Kinu i njene napore da u globalnim odnosima uspostavi novi multipolarni svijet koji je usmjeren na saradnju između država i naroda bez ugrožavanja njihovog suvereniteta i teritorijalnog integriteta i bez miješanja u unutrašnje stvari.

"Mi uvažavamo kinesku državu i narod, sva dostignuća koja je ostvario uz ogromno odricanje mnogih koji su našli u sebi sinergiju da naprave moćnu naciju i državu. To treba poštovati", rekao je Dodik novinarima uoči svečanog prijema koji je u Sarajevu upriličio kineski ambasador u BiH Đi Ping povodom 74 godine od osnivanja Narodne Republike Kine.

On je naglasio da je Kina usmjerena ka tome da širi saradnju sa svim drugim državama bez ikakvih političkih uslovljavanja i predstavlja antipod onoga što je Zapad, gdje je svaka vrsta razgovora, pomoći, podrške ili kreditiranje ide sa političkim uslovljavanjem.

To se, kako se istakao, sa kineske strane ne može vidjeti jer toga nema.

Dodik je istakao i predan odnos i podršku projektima koje Republika Srpska radi sa Kinom kroz njih inicijativu "Pojas i put", navodeći da je izgradnja Termoelektrane u Stanarima prvi projekat koji je realizovan u Republici Srpskoj u okviru te inicijative.

"Razgovaramo o mnogim pitanjima i Kina danas sve više postaje naš najvažniji finansijski i investicioni partner u svemu tome", zaključio je Dodik.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE