• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: SNSD neće glasati za zakone u PS BiH dok ne bude riješeno pitanje Ustavnog suda BiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da dominantna pozicija ove stranke ostaje odbrana Republike Srpske, poštovanje Ustava BiH, a glavni cilj je rješavanje pitanja Ustavnog suda BiH i stranih sudija u ovom sudu.

 Dodik pitanje Ustavnog suda SNSD Izvor: SNSD

Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, Dodik je istakao da na nivou BiH ova stranka neće glasati ni za jedan zakon dok ne bude riješeno pitanje Ustavnog suda BiH.

"Naš cilj je odbrana pozicije Republike Srpske, poštivanje Ustava i obaveza preuzetih iz Ustava, kako to i piše. Glavni cilj je da se riješi pitanje Ustavnog suda BiH, razgovaramo sa partnerima i nastavićemo to da radimo. Nećemo dati naše glasove dok se ne riješi pitanje Ustavnog suda i stranih sudija", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je dodao da se u međuvremenu može raditi na usaglašavanju pojedinih zakona, ali da se neće usvajati dok se ne riješi ovo pitanje.

"Pozivam sve da usaglašavamo zakone, ali partneri moraju da znaju da SNSD neće glasati za dokumente dok se ne riješi pitanje Ustavnog suda", istakao je Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska politički i finansijski stabilna, što znači da je obezbijedila finansiranje da bez ikakvih problema zatvori ovu finansijsku godinu.

"Ne vidimo mogućnost da to bude ugroženo, uz sva povećanja i davanja koja su dodatno uvedena za određene kategorije. Svi fondovi i institucije funkcionišu", naveo je Dodik.

On je naveo da SNSD ima sa čime da izađe pred narod, jer je stranka koja je svojim djelovanjem obilježila politički život Republike Srpske, a sutra će na Saboru stranke u Doboju biti izabran predsjednik, Glavni odbor i Statutarna i nadzorna komisija stranke.

"Imamo najveću organizaciju sa više od 200.000 članova. Na Sabor smo pozvali 1.001 delegata, biće prisutno više od 1.500 naših simpatizera, a imaćemo i znatan broj gostiju iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Mađarske, partnera iz Srpske i Federacije BiH", rekao je Dodik.

On je naveo da će na Saboru značkom biti nagrađeni ugledni članovi ove stranke, oni koji su važni za ovu organizaciju i sinonim su SNSD-a.

"Zbog vremenskih, političkih i drugih okolnosti možda neki dokumenti nisu sprovedeni, ali ostaju trajno naše opredjeljenje, kao što je Deklaracija o nezavisnosti", naveo je Dodik.

On je dodao da će sutra biti predočena sva dokumenta. "Sve to je i dalje u funkciji prilagođavanja uslovima za složeno političko djelovanje u datim okolnostima", istakao je Dodik.

(SRNA)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE