• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izraelska ambasadorka kritikovala Komšića, on nju nazvao "zlonamjernom budalom"

Autor Nikolina Damjanić

Ambasadorka Izraela u BiH i Albaniji Galit Peleg negodovala je nakon medijskog nastupa predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u kojem je komentarisao trenutni sukob u Izraelu i Palestini.

 Komšić u UN Izvor: Predsjedništvo BiH

Peleg je reagovala na Komšićev intervju za BHT gdje je rekao kako je "neoprezna i sebična" izjava predsjedavajuće Savjeta ministara BiH Borjane Krišto koja je iskazala nedvosmislenu podršku Izraelu.

"Vjerujem da u ovom slučaju gospođa Krišto nije izabrala stranu Izraela, ona je izabrala stranu ljudskih bića. U ovom varvarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinioci ubice nisu bili ni blizu ljudi. S koje strane istorije ćete ostati zapamćeni, gospodine Komšiću?", piše u odgovoru Peleg.

Komšić je u intervjuu rekao kako su razlozi za različite stavove zvaničnika BiH po pitanju ovog sukoba, to što se spoljna politika miješa sa unutrašnjom.

Galit je kazala kako se "nema namjeru stavljati u fokus političkih sukoba unutar BiH".

"Gospodin Komšić smatra da to sve treba 'posmatrati u kontekstu'. U kojem kontekstu, gospodine Komšiću? U kontekstu ISIL-a? Aušvica? Koji kontekst daje legitimitet mučenju male djece? Da otimaju bake? Da ubijaju bebe u njihovom krevetu?", poručila je Galit.

Komšić je potom ekspresno odgovorio na oštru kritiku izraelske ambasadorke.

"Ovo što ste vi izgovorili, a tiče se moje izjave vezano za stav Borjane Krišto i sve što se dešava ovih dana u Izraelu i Gazi, mogu samo reći da tako nešto što ste vi izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto može reći samo, ili zlonamjerna lažljiva budala ili izmanipulisana, takođe zlonamjerna budala", rekao je Komšić, prenosi Kliks.

Dodao je da s obzirom na to da vjeruje da ambasadorka spada u ovu drugu kategoriju poslao joj je dodatnu poruku.

"Taj perverznjak koji vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sljedbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad vašim narodom je problem vaše države", rekao je Komšić.

(Klix/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE