• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik danas pred Sudom BiH

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika", Miloš Lukić danas se izjašnjavaju o krivici po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita u Sudu BiH.

 Dodik, Šmit Izvor: MONDO

Prema rasporedu koji je objavljen na internet stranici Suda BiH, Dodik i Lukić bi o krivici trebali da se izjašnjavaju između 13.00 i 16.00 časova, i to pred sudijom Jasminom Ćosić Dedović, čije izuzeće je ranije tražio branilac predsjednika Srpske.

"Ja tamo idem da branim Republiku Srpsku, a moja lična sudbina je manje važna i na tu temu ću imati nešto da kažem, biću u prilici, vjerovatno, jednog dana. Sutra očekujem potpunu degradaciju prava, Ustava BiH, svega što ima smisla u ovom procesu. Republika Srpska će veoma jasno i odlučno odgovoriti na ovu farsu. Mi ćemo provesti nekoliko važnih aktivnosti u tom pogledu i mislim da je ovo prilika da se Republika Srpska oslobodi Sarajeva i BiH. Zato ću se ja braniti kao predsjednik Republike Srpske, a ne kao Milorad Dodik", izjavio je Dodik juče komentarišuči predstojeće ročište.

Podsjećamo, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je ranije zakone u vezi sa neobjavljivanjem odluka visokog predstavnika i neprimjenjivanjem odluka Ustavnog suda BiH, a Šmit je potom donio odluku o njihovom poništavanju.

Dodik je potpisao ukaz o stupanju na snagu ovih zakona, a Lukić ih je objavio u "Službenom glasniku Republike Srpske".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE