• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastanak u Gradskoj upravi bez rezultata: Sutra treća deložacija parkinga na Staroj autobuskoj stanici

Autor Nikolina Damjanić

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održao je sastanak sa predstavnicima političkih partija u Skupštini grada i "Autoprevozom" o pronalaženju rješenja o preuzimanju posjeda parkinga Stare autobuske stanice. Sastanak nije urodio plodom.

 Deložacija parkinga na Staroj autobuskoj u Banjaluci Izvor: Grad Banjaluka

Stanivuković kaže da će deložacija, kako je Okružni privredni sud u Banjaluci zakazao, biti održana sutra u 7.00 sati. 

"Naši dalji koraci zavise od deložacije parkinga na Staroj autobuskoj stanici, koja je jutros zakazana za sutra, u 7.00 časova. Kao gradonačelnik prisustvovaću i sutra, toj trećoj po redu deložaciji. Daćemo sve od sebe da sačuvamo sve što se može u ovom trenutku. Osim spomenika 12 beba i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske možemo sačuvati dio Vidovdanske, a drugi dio Vidovdanske išao bi kroz dugoročnu otplatu i kroz zamjenu zemljišta", rekao je on  ističući da je ovo jedan od najvećih sporova, koji se vodi od 2002. godine.

Naveo je da postoje dva tužbena procesa od kojih jedan od 35 miliona KM zato što „Autoprevoz“ tvrdi da je to njihov parknig na lokaciji Stare autobuske stanice, gdje je Grad 20 godina naplaćivao parking na toj lokaciji i drugi od 12 miliona KM sa kamatama za Vidovdansku ulicu.

Stanivuković kaže da Grad očekuje 50 miliona KM tužbenih procesa i sutrašnja deložacija.

"U narednom periodu planirano je da formiramo i radnu grupu koja će pregovarati sa „Autoprevozom“ i informaciju dostaviti pred Skupštinu grada kako bi se zauzeo zajednički stav oko ovog naslijeđenog pitanja. Pokrenuli smo i to da se cijeli proces revidira, ali deložacija ostaje za sutra. Dvadeset godina loše pravne borbe dovelo je do ovoga. I od ovog velikog poraza pokušaćemo da dobijemo neke pobjede", naveo je gradonačelnik.

Napomenuo je da je ovaj današnji sastanak trebalo da bude sutra, ali da je pomjeren.

"Nema smisla zakazati deložaciju danas za sutra za sedam ujutro, kada nema automobila, sat vremena prije početka radnog vremena i premalo vremena da se organizujete". 

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE