• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi pokušaj deložacije na Staroj autobuskoj stanici u Banjaluci, okupio se veći broj građana (FOTO)

Autor Brankica Spasenić

U centru Banjaluke, na lokaciji tzv. Stare autobuske stanice, za 11 sati zakazan je novi pokušaj sudskog izvršenja na zemljištu koje je predmet spora između Gradske uprave Banjaluka i preduzeća “Autoprevoz”.

 Deložacija zemljišta na Staroj autobuskoj stanici u Banjaluci Izvor: Mondo - Brankica Spasenić

Na ovoj lokaciji okupio se veći broj građana.

Prethodna deložacija, koja je bila zakazana 13. aprila, odgođena je, a tada se na ovom mjestu okupilo nekoliko stotina Banjalučana. Okružni privredni sud Banjaluka je potom zakazao za 15. avgust novi datum za uvođenje "Autoprevoza" u posjed na spornoj lokaciji.

Radi se o atraktivnoj parceli vrijednoj desetine miliona KM u strogom centru grada gdje se nalazi Muzej savremene umjetnosti i galerija, te veliki parking prostor. Spor oko ovog zemljišta traje od 1999. godine.

Nakon niza sudskih postupaka i presuda u korist jedne pa druge strane, banjalučko preduzeće “Autoprevoz” dobilo je pravosnažnu presudu Ustavnog suda BiH kojim se potvrđuje da je sporna parcela njihovo vlasništvo. Nakon što je propao pokušaj oko predaje mirnim putem, zakazano je sprovođenje prinudnog izvršenja.

Izvor: Mondo - Brankica Spasenić

Iz “Autoprevoza” su ranije objašnjavali da je predmetno zemljište bilo iskazano kao kapital ovog preduzeća u programu privatizacije koji je usvojen 1999. godine, a koji je nakon toga godinu dana bio na javnom uvidu, te da Grad Banja Luka za to vrijeme nije dostavio prigovor da se to izbaci i time umanji vrijednost firme. U konačnici je takva imovina privatizovana i prodata 2002. godine.

Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Sa druge strane, uprkos sudskom rješenju, banjalučke gradske vlasti nisu spremne da predaju atraktivno zemljište, a gradonačelnik Draško Stanivuković je poručivao da će se do posljednjeg boriti za svaki pedalj parcele, te da su svi niži sudovi odlučili u korist Grada, a Ustavni sud BIH drugačije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE