• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednica Evropske komisije u zvaničnoj posjeti BiH 1. novembra

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen doputovaće BiH u srijedu, 1. novembra, u okviru posjete zemljama zapadnog Balkana, kako bi razgovarala o bilateralnoj saradnji i predstavila plan rasta EU za region.

 Ursula fon der Lajen u BiH Izvor: Anadolija/Dursun Aydemir

Evropska komisija je saopštila da će se Fon der Lajenova u Sarajevu sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a razgovaraće i sa predsjedavajućom Savjeta ministara Borjanom Krišto.

Predsjednik Evropske komisije će u nedjelju, 29. oktobra, krenuti u četvorodnevno putovanje u zemlje zapadnog Balkana tokom kojeg će posjetiti Sjevernu Makedoniju, samoproglašeno Kosovo, Crnu Goru i Srbiju.

Povezano

Ona će se u nedjelju, 29. oktobra, sastati sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim, a dan kasnije sa premijerom Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim u Skoplju.

Istog dana ona će otputovati u Prištinu, gdje će se sastati sa predsjednikom i premijerom privremenih institucija takozvanog Kosova Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Fon der Lajenova će u utorak, 31. oktobra, posjetiti Podgoricu, gdje će se sastati sa predsjednikom Jakovom Milatovićem i premijerom Dritanom Abazovićem.

U poslijepodnevnim časovima posjetiće Beograd, gdje će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i premijerom Anom Brnabić.

Evropska komisija saopštila je da će ovo biti prilika da se razgovara o bilateralnoj saradnji, a posebno će se liderima predstaviti detaljnije plan rasta EU za zapadni Balkan.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE