• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković: Prema informacijama kojima raspolažemo EU će otvoriti pregovore sa BiH

Autor Dragana Božić

Za našu zemlju to će biti veliki pomak, za građane nove prilike, veće plate, nova radna mjesta, kaže ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković.

 Elmedin Konaković Izvor: Anadolija/Murat Gok

Konaković je na svom Facebook nalogu napisao da bi, prema informacijama kojima raspolaže, Evropska unija bi mogla otvoriti pregovore sa BiH.

"Dom naroda Parlamenta BiH danas je usvojio pet zakona koji su veoma važni na putu ka EU. Zakone je ranije usvojio Predstavnički dom Parlamenta BiH. Usvajanjem zakona napravljen je najveći iskorak na putu prema EU", napisao je Konaković.

Dodao je da očekuje da se u izvještaju o BiH zabilježi veliki napredak zemlje i da lideri EU shvate da je krajnje vrijeme za otvaranje pregovora.

"Informacije kojima raspolažemo govore da će takva odluka biti donesena. Za našu zemlju to će biti veliki pomak, za građane nove prilike, veće plate, nova radna mjesta. Za mlade ljude šansa da budućnost grade u svojoj domovini. Sve to vrijedi svakog pritiska, laži i napada kroz koji smo prošli. Dokazali smo da se razgovorima i dijalogom procesi mogu pomjerati naprijed, a od samog početka smo znali šta hoćemo. Ako smo i glasove izgubili, nije važno. Da smo izlazili sa sastanaka, napuštali sjednice, ispaljivali populističke izjave, ovih zakona ne bi bilo", istakao je Konaković.

Konaković je dodao da se na ove zakone čekalo od 2019. godine.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE