• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo istražuje javne nabavke u Banji Mlječanici, Banjac tvrdi - "Sve je čisto"

Autor Dragana Božić

Okružno javno tužilaštvo (OJT) Prijedor istražuje javne nabavke u Banji “Mlječanica”, nakon pisanja Žurnala.

 Tužilaštvo istražuje javne nabavke u Banji Mlječanici Izvor: Srna

Kako su iz ovog tužilaštva rekli za Nezavisne novine, istraga se provodi nakon medijskog članka koji je objavljen na portalu "Žurnal", a koji je kao temu imao javne nabavke u Banji "Mlječanica", a kojom kao vršilac dužnosti rukovodi Darko Banjac, predsjednik Narodne partije Srpske i poslanik u Narodnoj skupštini RS.

"Obavještavamo Vas da je tužilaštvo naredilo da se po pitanju navedenog izvrše provjere, nakon čega će biti donesena tužilačka odluka", rečeno je iz OJT Prijedor.

Prema pisanju Žurnala, rukovodstvo Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" od 2020. godine dodijelilo preduzeću "Šumil" iz Kozarske Dubice nešto manje od 40 poslova vrijednih oko 19 miliona KM, koji se tiču dogradnje objekata za pomenutu bolnicu, kao i jednu nabavku konzumnih jaja, a većina poslova dodijeljena je putem direktnih sporazuma, konkurentskog zahtjeva ili pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja o nabavci.

Sporno u cjelokupnoj priči bilo je i to što je vlasnik preduzeća "Šumil" Milan Šuvak, koji je inače otac Miloša Šuvaka, stranačkog kolege Darka Banjca.

Banjac: Sve je čisto

Darko Banjac, vršilac dužnosti direktora Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" kazao je za "Nezavisne novine" da je sve u vezi sa javnim nabavkama koje su sklopljenje između ove ustanove i firme "Šumil" iz Kozarske Dubice, potpuno čisto i transparentno i da je sve rađeno u skladu sa zakonom o čemu ima urednu kompletnu dokumentaciju.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

On je na informaciju da Okružno javno tužilaštvo Prijedor provjerava navode medijskog članka koji je objavljen na portalu "Žurnal info/novosti", poručio:

"Mogu da formiraju predmet koliko god hoće. Ja nemam nikakav problem sa tim. Sva dokumentacija je dostupna, ko god hoće dokumentaciju oko javne nabavke može da je pogleda. Možete raditi šta god hoćete, ali zakon je ovdje jasan", rekao je Banjac.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE