• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić u Beogradu: SPS je možda i najzaslužniji za stvaranje i odbranu Republike Srpske

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić istakao je da je Socijalistička partija Srbije (SPS) zaslužna, ako ne i najzaslužnija za stvaranje Republike Srpske, njenu odbranu, uspostavljanje njenih institucija i međunarodnopravnu zaštitu.

 Đokić i Dačić Izvor: Srna

"SPS je uvijek snažno podržavao Dejtonski mirovni sporazum, politički put Republike Srpske i njeno pravo na političku organizaciju onako kako je to Dejtonskim sporazum regulisano", rekao je Đokić sinoć u Beogradu nakon sastanka sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem, prenosi Srna.

Đokić je rekao da SP zato neizmjerno cijeni i podržava svu političku aktivnost koju SPS i danas provodi u Srbiji, a to je vrlo mudra, državna politika koju ova stranka provodi predvođena Ivicom Dačićem, saopšteno je iz SP-a.

On je naveo da će SPS i dalje da, zajedno sa koalicionim partnerima, nastaviti uspješan put daljeg razvoja Srbije i njene međunarodne afirmacije.

"Kada Srbija u tome uspijeva, onda to stvara i zadovoljstvo kod građana Srpske, pogotovo kod onih koji imaju dvojno državljanstvo i koju tu podršku mogu da daju na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima koji će biti održani 17. decembra", zaključio je Đokić.

Predsjednik SPS-a Ivica Dačić istakao je da je Republika Srpska i danas, ne samo istorijska činjenica, već i faktor bez čije saglasnosti nije moguće da se dalje povlače bilo kakvi politički potezi.

"Podrška Republici Srpskoj i Socijalističkoj partiji je trajna i uvek ćemo se da se konsultujemo o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima i imaćemo zajednički i jedinstven stav", istakao je Dačić. 

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE